Baš kao što smo i najavili, u četvrtak, 21. travnja, u Francuskom je paviljonu održan DIPMOD_6_7, revija diplomskih kolekcija studenata modnog dizajna na TTF-u. Revija je izgledala spektakularno, a tijekom večeri je dodijeljena i nagrada za najbolju kolekciju

Nakon dvije godine pauze održan je DIPMOD_6_7, revija diplomskih kolekcija studenata modnog dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Svoje je kolekcije prikazalo sedmero studenata iz dvije generacije diplomanata koje su svoje školovanje završavale u izazovnim uvjetima globalne pandemije, a oni su Mihaela Brajković, Dominik Brandibur, Josipa Fostač, Jelena Geštakovski, Ana Krgović, Matea Ribičić i Nika Vrbica.

mihaela brajković dipmod_6_7
Mihaela Brajković
dominik brandibur dipmod 6_7_
Dominik Brandibur
josipa fostač dipmod_6_7
Josipa Fostač
jelena geštakovski dipmod 6_7_
Jelena Geštakovski
ana krgović dipmod_6_7
Ana Krgović

Ženski modeli koji su ove godine hodali DIPMOD pistom članice su agencije Talia, dok su muški modeli članovi agencije N model management. Za njihov se make-up pobrinuo Ministry of Beauty, a za rekvizitu na pisti zaslužni su Rekviziteri.

matea ribičić dipmod 6_7_
Matea Ribičić
nika vrbica dipmod 6_7_
Nika Vrbica

A nagradu dobiva…

Stručni žiri je odabrao najbolju kolekciju, a u žiriju su bili stilist i kreativni direktor Romano Decker, fotograf Franjo Matković, kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilović, pobjednica posljednjeg DIPMODA 2019. godine Tena Zovak te predsjednica žirija, profesorica Jasminka Končić. Titula najbolje diplomantice pripala je Mihaeli Brajković i njezinoj kolekciji CPR /9674/ MCT koja se sastojala od ženskih i muških komada vrlo pročišćenih formi, među kojima su se posebno istaknuli predimenzionirani ogrtači intenzivnog kolorita s ručno nanesenim poliuretanskim premazom kojim je postignut efekt glatke kože.

mihaela brajković dipmod 6_7_
Mihaela Brajković
mihaela brajković dipmod 6_7_
Mihaela Brajković

Kreativna direktorica Varteksa, Martina Vrdoljak Ranilović, dodijelila je nagradu mladoj dizajnerici uz objašnjenje da je njezina kolekcija konceptualno, izvedbeno i prezentacijski bila najbolja od sedam prikazanih. “Mihaela Brajković koncipira diplomsku kolekciju CPR /9674/ MCT na jednostavnoj, gotovo geometrijski čistoj formi Mao odijela. Ikonički antimodni odjevni predmet provlači kroz prizmu pop-kulture Zapada, slikarstvo Andyja Warhola i skulpturalni opus kineskog umjetnika Sui Jiangua”, zaključila je mentorica kolekcije i osnivačica DIPMOD-a Jasminka Končić.

 

Foto: PR