Dok već pratimo Tjedan mode u Parizu, još uvijek razmišljamo o upečatljivim modnim revijama i kolekcijama iz Milana. U moru zanimljivih ideja, jedna će se zasigurno pamtiti. Naravno, govorimo o minici koju je predstavio Diesel

minica
Diesel AW/22

Kratko-kraće-najkraće

Tjedan mode u Milanu donio je sve od prve revije Mathhieua Blazyja, novog kreativnog direktora Bottege, pa do neočekivanog Diesel komada koji je postao takoreći viralan. Dieselova FW/22 kolekcija pod vodstvom kreativnog direktora Glenna Martensa, ostavila je snažan dojam na publiku koja je brzo reagirala na ovaj suvremeni modni twist na Y2K stil koji su tamo početkom milenija dobro predstavljale Paris Hilton ili Christina Aguilera. Ipak, jedan je komad prikupio najviše pozornosti. Modni svijet osvojila je Dieselova inačica u obliku remena, a ovaj kožni komad u crnoj, crvenoj i smeđoj boji na kojoj je jasno vidljiv logo brenda izazvala je burne reakcije i odmah svima dala do znanja da ju nositi mogu – samo hrabri. Osim minice u obliku pojasa, Diesel je predstavio još nekoliko modela mini suknje, od kojih se ističu traper verzije niskog struka, kao i one sa šljokicama.

minica
Diesel AW/22

Riskantna dužina ove remen-minice nadmašila je čak i ultra popularnu Miu Miu mini suknju koju smo mogli vidjeti posvuda. Otkada je predstavljena, bila je zvijezda mnogih naslovnica časopisa i editorijala, a nosile su je Hailey Bieber, Zendaya i Emily Ratajkowski. Na jednom od posljednjih covera koji prikazuje ovaj komad, pojavljuje se i model Paloma Elsesser, koja je time ponovno pokrenula raspravu o odnosu modne industrije prema tijelu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by i-D (@i_d)

Samo mijena stalna jest

S obzirom na cirkularnu prirodu mode, mnogi su se (očito s razlogom) pribojavali povratka Y2K trendova koji uključuju i zloglasni niski struk. Moda u doba pandemije uglavnom se sastojala od udobnih trenirki i tenisica. Pred kraj lockdowna ponosno smo gornje i donje dijelove počeli birati u matching verziji i to je otprilike bio vrhunac takozvanog sređivanja. Nakon takvog perioda morao je uslijediti onaj koji će donijeti nešto sasvim suprotno. Tu u priču ulazi povratak na početak novog milenija u obliku platformi, izazovnih izreza, motiva leptira i već spomenute kratke minice, koja se, prema podacima, sada na platformama pretražuje možda više nego ikada.

minica
Miu Miu S/22

Osim već spomenutih brendova, ovaj trend mini suknje prigrlila su i mnoga druga dizajnerska imena, što je bilo vidljivo u novim kolekcijama. Sigurni smo da će svoje inačice uskoro pripremiti i popularne high-street adrese, što znači – ove se sezone kratka suknja vraća u naše ormare!

 

Foto: Diesel/ Miu Miu/ Instagram