“We’ve got stars directing our fate. And we’re praying it’s not too late. Millennium.”

Robbie Williams

 

 

Godina je 1999., a najnovija pjesma megapopularnog Robbieja Williamsa najveći je hit na planetu. Nazvana “Millennium”, i ona propitkuje što će se zbivati s našim sudbinama nakon što sat otkuca ponoć i najavi Y2K, novi milenij!

Društvene mreže ne postoje, internet se ubrzano razvija, prikovani smo uz male ekrane te MTV i VH1 glazbene kanale koji imaju golem utjecaj na oblikovanje ukusa mladih. Britney, Christina i Destiny’s Child te boy bendovi kao što su N’SYNC i Backstreet Boys penju se prema vrhovima ljestvica, kao i vlastite popularnosti. Nepoznata Kim Kardashian povremeno se vidi na snimkama par koraka iza u sjeni svoje frendice-šefice Paris Hilton.

Jedino što današnju atmosferu neizvjesnosti može nadjačati jest optimizam, vjera u tehnologiju i svijetlu budućnost pred nama. Zato zvijezde, baš kao i mladi, posežu za ovom, nikad vedrijom i kičastijom modom u povijesti – modom 2000-ih!

Y2K moda je doživjela veliki povratak i inspirirala našeg modnog urednika Petra Trbovića te fotografski tandem Franju Matkovića i Senju Vild na stvaranje ovog editorijala punog energije i pozitive s prstohvatom nostalgije. Možete ga pronaći i u aktualnom tiskanom izdanju časopisa Grazia koji vas čeka na kioscima. A dotad, upalite ovu playlistu i uživajte!

Grazia Y2K is BACK editorial 01 Grazia Y2K is BACK editorial 03 Grazia Y2K is BACK editorial 04 Grazia Y2K is BACK editorial -05 Grazia Y2K is BACK editorial 06 Grazia Y2K is BACK editorial 07 Grazia Y2K is BACK editorial 08Grazia Y2K is BACK editorial -09Grazia Y2K is BACK editorial 10Grazia Y2K is BACK editorial 11Grazia Y2K is BACK editorial 12

 

 

Šminka: Dajana Pajkić
Frizure: Mijo Majhen
Model: Elen @colorsmodelmanagement
Asistentica stilista: Laura Bošnjak