Nakon prve večeri ovog novog modnog eventa koji podsjeća na važnost modnih revija, održana je i druga večer Ateliera na kojoj nije nedostajalo uzbuđenja. Evo kako je bilo!

Prije nego što su u očaravajućoj atmosferi imali prilike vidjeti nove kolekcije omiljenih dizajnera, modni zaljubljenici strpljivo su čekali da prestane proljetni pljusak. Pred punim gledalištem u kojem su sjedile i mnoge poznate osobe iz javnog života kao što su Bojana Gregorić Vejzović, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Ankica Dobrić, Nenad Korkut, Nina Mia Čikeš, Iskra Jirsak i brojni drugi, svoje su kolekcije predstavili Ivica Skoko, DeLIGHT, Steven Dockman, JET LAG, Luka i Borshetta.

Bojana Gregorić Vejzović
Nina Mia Čikeš i Nenad Korkut

Kolekcije za pamćenje

Ivica Skoko ovom je kolekcijom započeo proslavu 25 godina karijere. Glamurozna kolekcija u kojoj svaki model priča svoju priču izrađena je od profinjenih tkanina i u cijeloj paleti pastelnih tonova.  Kolekcija je pročišćena, a svaki detalj pomno razrađen i konstrukcijski doveden do savršenstva.

Brend DeLIGHT predstavio se kolekcijom koja slijedi estetiku po kojoj je brend prepoznatljiv. Naime, kolekcijom očekivano dominiraju odijela i kaputi krojeni od luksuznih tkanina poput kašmira, vune i svile u ružičastim crvenim i zelenkastim nijansama.

JET LAG je inspiraciju pronašao na jugu Sjedinjenih Američkih država, točnije u Teksasu. Kolekcija muških i ženskih odjevnih predmeta stavlja naglasak na kombinaciju trapera i čipke, a spajanjem profinjenog i svečanog materijala s robusnim izdržljivim traperom nastala je razigrana streetstyle kolekcija.

JET LAG

Steven Dockman nam je spajajući tri kolekcije u jednu priču na materijalima prljavo bijele, purpurne i crne boje  s najnovijim tehnikama printa, veza i fashion dekoracija pokazao kako su zamislili ljeto 2022. godine.

Brand LukA dizajnera Luke Grubišića pokazao je zanimljivu i chic capsule kolekciju koja se temelji isključivo na crnim i bijelim lookovima, a donosi haljine, kapute i suknje izrađene od izrazito laganih i prozirnih tkanina u kontrastu s kompaktnim i teškim materijalima.

Izložba unikatnih torbica

Na sinoćnjem Atelieru imali smo priliku vidjeti i izložbu „živih lutaka“ i to predstavljanju ručno izrađenih ženskih torbica brenda Borshetta. Inspiracija za jedinstven dizajn torbice za čiju je izradu potrebno od nekoliko mjeseci do godine dana ukorijenjena je u istarskoj lokalnoj baštini. Svaka torbica je unikatna upravo zbog drvenih elemenata koji dolaze iz prirode i niti jedna ručka kao ni gumb nisu isti. Torbice dolaze u ograničenoj godišnjoj seriji u dva modela pod nazivima „FEARLESS YOU“ i „SAY YES TO LIFE“.

Projekt Atelier organiziran je u suradnji sa Talijansko hrvatskom gospodarskom komorom, a partneri projekta su: DS Automobiles, GeoPower group, NASHI Argan, učilište Profokus, Jana, Samsung, Pernod Ricard Hrvatska, Amelior London, Health and Beauty Center, Ferrero, De Longhi, Culmena, La Piel, Uff drinks, Generali osiguranje, LELO, FOREO, 4U2 i STEGA tisak.

 

Foto: Zvonimir Ferina, Goran Čižmešija