Ana De Armas je neprepoznatljiva kao Marilyn Monroe u prvom traileru za biografski film Blonde

Uz to što primjećujemo porast blockbuster franšiza, reality showova i serija s tematikom zavrzlama odrastanja, tu su i mogući “oskarovski ziheri”, biografski filmovi o poznatima. Tako znamo da ćemo u neko dogledno vrijeme pogledati film o Whitney Houston, Madonni i o Elvisu, a nestrpljivo iščekujemo i Blonde, koji pokriva život i djelo ikone Marilyn Monroe, koja je, između ostaloga, aktualna i zbog toga što je u njezinoj haljini prohodala Kim Kardashian na posljednjoj Met gali (štogod mislili o tome, dogodilo se jest).

Biografska drama inspirirana životom legendarne Marilyn Monroe najavljena je za jesen, a glumica Ana de Armas, koja je u uskoj konkurenciji s Naomi Watts i Jessicom Chastain osvojila ulogu, pretvara se u jednu od najpoznatijih glumica u povijesti Hollywooda.

Redatelj filma Blonde, Andrew Dominik, ovog je puta priču o Marilyn ispričao prema književnom predlošku; povijesnom romanu Joyce Carol Oates koja ga je opisala “potpuno feminističkim” prepričavanjem životne priče Norme Jeane Baker, izvornog istoimenog naziva.

Ana de Armas kao Marilyn Monroe, scena iz filma

A sada imamo i prvi uvid u to kako će sve izgledati. Nedavno su se pojavile fotografije i prvi trailer, a moramo priznati da je ekipa za kostimografiju i make-up napravila zaista odličan posao. Kako su objasnili, Ana de Armas je svakodnevno sjedila po tri sata kako bi postigla ovaj točan prikaz Monroeinog kultnog holivudskog glamura.

Kao i mnogi kultni holivudski portreti koje vežemo za Marilyn Monroe, u traileru se De Armas prikazuje u crno-bijelom filmu koji izgleda kao — kako bi Monroe očito rekla — plavuša s  bojom kose nijanse “bijele jastučnice”, koja je postala simbol ljepote toga vremena.

Biografski film se snimao 47 uzastopnih dana i krenuo u ranu zoru, a ova adaptacija romana o pokojnoj ikoni trebala bi sadržavati neke od njezinih najzapaženijih izvedbi tijekom karijere.

Tako ćete i u traileru vidjeti De Armas s hollywoodskim kovrčama do ramena razdvojenih na jednu stranu lica dok izvodi Monroeinu kultnu izvedbu Diamonds Are a Girl’s Best Friend u mjuziklu Howarda Hawksa Gentlemen Prefer Blondes. Trailer nam pruža pogled na to kako će se prikazati odnos njezina glamuroznog života i izazovne stvarnosti, a imamo i datum premijere – 23. rujna na Netflixu. Dotad, pogledajte trailer i zaključite sami koliko je posao dobro obavljen!

Foto: Netflix