Ako volite Netflix, primijetili ste da su, osim mnogih young adult i krimi serija, ovim streaming servisom počeli dominirati i reality showovi. Imamo par preporuka

Reality show mnogima je takozvani guilty pleasure. Iako se prvo sjetimo obitelji Kardashian ili Big Brothera na spomen ovog koncepta, činjenica jest ta da je raznolikost tu i baš svatko može naći reality show po svome ukusu. Romantični, kulinarski, fashion, business…

A da osvajaju svijet svjedoči i činjenica da je Netflix nekidan objavio veliku audiciju za svakoga starijeg od 18 godina u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Irskoj tko misli da bi mogao sudjelovati u jednom od njihovih brojnih reality emisija. 

Granica i kreativnosti ne nedostaje, a ako ste netom prije pandemije poludjeli za kontroverznim reality showom “Love is Blind” i nemate pojma kako da utažite žeđ, evo nekoliko prijedloga koji bi mogli biti po svačijem guštu. 

Selling Sunset

Prve epizode dosta će vas podsjećati na jedan drugi reality show koji ste mogli nekada uloviti na MTV-u, The Hills. Ali, umjesto dvadesetak mladih tek diplomiranih osoba, ovdje su glavni likovi agenti za nekretnine. Ako volite zabavne drame, arhitekturu, romantiku i poslovne zavrzlame, ovaj ćete reality progutati. 

The Circle

U prvu ruku, ovaj bi vam reality mogao biti malo mutav. Gledate natjecatelje zatvorene u sobici, kreiraju svoje profile i pripremaju se za komunikaciju s osobama koje su u istoj zgradi, a nisu se međusobno nikada susreli. U čemu je fora? Dobivaju novčanu nagradu ako uspiju dobiti naklonost većine natjecatelja, uz komunikaciju i raznorazne izazove. Anonimnost im, kao što ste mogli i pretpostaviti, omogućuje da se pretvaraju da su netko drugi ili mogu ostati ono što jesu. Iako isprva djeluje kao malo čudan koncept, ispada zanimljiva kritika i upozorenje stvarnosti internetskog upoznavanja i lakoće da se osobe mogu prikazivati da su nešto što nisu. Ovaj reality stvarno je poseban, i to ga čini jednom od najpopopularnijih aktualnih emisija ovog tipa.

Indian Matchmaking

Romantika, ali na indijski, odnosno indijsko-američki način! Osim što ćete dobiti svoju dozu ljubavnih drama, upoznat ćete i kulturu o kojoj možda imamo i ponekih predrasuda.  Show prati Simu Taparia koja pomaže svojim klijentima u povezivanju (ukratko, žena je Tinder u ljudskom obliku). Iako vam se čini da ste ovakav tip emisije gledali stoput, ovo je ipak poseban zbog nasljeđa o kojem toliko malo znamo. Od nas ima odličnu ocjenu!

Nailed it!

Ako volite kulinarske showove, ne morate dalje niti čitati, slobodno odite na streaming servis i upalite “play”. Ostali, riječ je o amaterskim natjecateljima koji pokušavaju reproducirati zamršene slastice poznatih slastičara. Osim što je to zabavno samo po sebi, voditeljica je Nicole Byer, neodoljiva komičarka koja cijeli zabavni dio podiže na novu razinu. 

Queer Eye

Ovaj je reality postao već skoro pa ikonski, iako se emitira od 2018. godine (ipak, kao svojevrsni nastavak prve sezone 2008. godine). Radnja se vri oko toga da 5 queer osoba savjetuje osobe kojima je potrebna preobrazba stila života. Tu je stručnjak za hranu i vino Antoni Porowski, dizajner interijera Bobby Berk, savjetnik za njegu Jonathan Van Ness, modni dizajner Tan France i stručnjak za kulturu Karamo Brown. Recepcija prve sezone bila je takva da je imala odobravanje od 97 posto na Rotten Tomatoesu, a mnogi joj tepaju da je na samom vrhu kad je riječ o stilu, šarmu, zabavi i kreativnosti. Ako ste za redizajn doma, promjenu garderobe ili želite naučiti nešto više o njezi kože ili pak kako se radi guacamole – ovo je reality za vas. 

 

 

Foto: Indian Matchmaking / Netflix