Od ekipe koja je stvorila sada već legendarni film Bohemian Rhapsody, dolazi još jedan biografski naslov s intrigantnom glazbenom pričom. Evo što sve znamo o filmu I wanna dance with somebody koji će otkriti detalje iz života glazbene ikone Whitney Houston

Izgleda da su ove godine u Hollywoodu glavni hit biografski filmovi. Dok čekamo filmove o Marilyn Monroe, Elvisu i Bobu Dylanu, stiže prvi pogled na naslov koji donosi priču o neprežaljenoj pjevačici. Prvi poster za ovaj novi glazbeno-biografski film koji će režirati Kasi Lemmons otkriva transformaciju glumice Naomi Ackie. Ona je za prve filmske promo materijale inspirirane glazbenim spotom za pjesmu So Emotional uskočila u traperice, bijeli T-shirt, kožnu jaknu i čizme, podsjećajući nas tako na legendarnu Whitney iz devedesetih.

Nakon što je objavljeno da će utjeloviti poznatu glazbenu divu, glumica koja je možda najpoznatija prema svojoj ulozi u Star Wars franšizi, iskreno je priznala da ova uloga sa sobom donosi određenu težinu.

„Ta žena toliko znači meni i svim Afroamerikankama i zato ću dati sve od sebe da bude adekvatno prikazana. Samo želim ispričati njenu priču i ako ću se voditi tom jednostavnom mišlju, moći ću se nositi s pritiskom.“

Naomi Ackie

Kompleksna životna priča

Film bi trebao donijeti iskren i emotivni prikaz života ove glazbene dive koja je osvojila 6 Grammyja, a pratit će njeno putovanje od nepoznate djevojke do vjerojatno najpoznatije pjevačice i slavne ličnosti tog doba. Priča bi se trebala dotaknuti i tamne strane njenog globalnog uspjeha pa, nakon niza ne toliko uspješnih filmova o njoj, možemo očekivati ponešto kompleksniju obradu lika i djela omiljene glazbenice. Osim već spomenute glavne glumice, u filmu će se pojaviti i Stanley Tucci koji će utjeloviti glazbenog producenta Clivea Davisa te Ashton Sanders u ulozi bivšeg supruga Bobbyja Browna. Biografski film I wanna dance with somebody u kina stiže u prosincu ove godine.

 

Foto: Gareth Cattermole/ Scott Gries/ Getty Images/ Instagram