Protekle dvije godine bile su prilično neizvjesne za filmsku industriju, između ostalog.

Ustati, ili odustati, odnosno krenuti u produkciju filma ili ju „malo odgoditi“, mučilo je brojne producente skupih filmova. No, čini se kako se stvari popravljaju jer nas ove godine očekuje cijela lista dobrih filmova. Nas vesele posebno tri filma koja su najavljena, inspirirana su biografijama velikih faca showbusinessa i možemo ih očekivati uskoro.

„Blonde“

Osim što se koncentrirao na stvaranje brojnih serija i potpuno novih blockbuster franšiza, Netflix nije zapostavio niti potencijalne „Oscar filmove“. Biografska drama „Blonde“, inspirirana životom legendarne Marilyn Monroe najavljena je za jesen 2022. Za ovu priliku, Ana de Armas pretvara se u jednu od najpoznatijih glumica u povijesti Hollywooda. Film se razvija još od 2010. kada su za glavnu ulogu u užem izboru bile Jessica Chastain i Naomi Watts prije nego što ju je dobila kubanska glumica Ana de Armas. Ona nam pak svježa dolazi iz Bondove sage „No Time to Die“, a s njom se u filmu pojavljuju oskarovci Adrien Brody, Julianne Nicholson i Bobby Cannavale. Redatelj Andrew Dominik ovog je puta priču o Marilyn ispričao prema književnom predlošku; povijesnom romanu Joyce Carol Oates koja ga je opisala “potpuno feminističkim” prepričavanjem životne priče Norme Jeane Baker.

Ana de Armas
Ana de Armas

„Elvis“

Film koji brojni fanovi već željno iščekuju nam na ekrane stiže 24. lipnja i to u verziji odličnog redatelja Baza Luhrmanna od kojeg nismo puno čuli od 2013. kada je oduševio s Velikim Gatsbyjem. Da stvar kod ovog biografskog ostvarenja jednog od najvećih glazbenika svih vremena bude zanimljivija, Buz je odabrao mladog, široj masi ne toliko poznatog glumca Austina Butlera kojeg smo gledali u filmu „Once Upon a Time… in Hollywood“. Navodno je u odabiru pretekao i Harryja Stylesa koji je trebao utjeloviti slavnog Elvisa. U filmskoj postavi dolazi u Oskarovac Tom Hanks koji glumi pjevačevog menadžera, enigmatičnog Colonela Toma Parkera i to je majstorski potez koji bi trebao osigurati da „Elvis“ dobije svu pažnju koju zaslužuje.

Austin Butler
Austin Butler

Film o Bobu Dylanu

Ovaj film izgleda nećemo gledati baš ove godine jer je još uvijek u procesu stvaranja, ali mu se definitivno veselimo. Jedan od najzaposlenijih miljenika filmske scene, Timothée Chalamet, odabran je za ulogu slavnog pjevača, a radnja filma pokušat će prikazati sve ključne, a često i kontroverzne trenutke Dylanove karijere. A to nije lako. Fanovi pjevača su prilično skeptični oko filma, no s obzirom na to da na njemu već aktivno sudjeluje i sam Bob Dylan koji je omogućio i sva glazbena prava, te njegov dugogodišnji menadžer Jeff Rosen koji je jedan od producenata, sumnja se smirila. Timothée se već naveliko priprema za ulogu te je uzeo satove gitare, a i prošlog je ljeta neko vrijeme proveo u Woodstocku. Preostaje samo pričekati točan datum izlaska filma.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 17: Timothée Chalamet attends the Dune Photocall in London ahead of the film's release on 21st October in central London on October 17, 2021 in London, England. (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures)
Timothee Chamalet

 

Foto: Getty Images