Kada je Jelena Holenka pokretala turističku agenciju Lynx and Fox željela je ponuditi izlete odnosno šetnje prirodom na jedan drugačiji nesvakidašnji način.

Otkrila nam je sve o tome u razgovoru prošle godine, a mi smo je u međuvremenu nastavili dosljedno pratiti kad god bi nam trebala dobra vikend ideja. Još jedan vikend je pred nama, a Jelena i njezine „lisisce“ opet idu u šetnju Gorskim kotarom i zovu i vas.

Zimske šetnje s lisicama, kako su nazvali ovaj vikend program, odvijat će se 17. i 18. prosinca, a mjesto šetnje bit će zaštićena park šuma Japlenški  vrh i  čudesna  dolina leptira.

Vodimo vas u osvježavajuću šetnju (ravno, 3km) po snijegu čuvenom i zaštićenom Park šumom Japlenški vrh u Delnicama na čijim obroncima se smjestio prekrasan vidikovac i jedina skijaška skakaonica u Hrvatskoj, a posjetit ćemo i jelene lopatare pa ponesite mrkvice ili koju jabučicu.Potom se autima kratko selimo u Čudesnu dolinu leptira gdje ćemo prošetati bajkovitim stazama uz čiste vode rijeke Kupe i Kupice, iskusiti avanturistički prijelaz preko visećeg mosta, posjetiti Vilinski Gaj gdje su se prema legendi okupljale vile, istražit ćemo pitoreskrno mjestašce Brod na Kupi i Poučnu stazu medvjeda. Zavirit ćemo u “Divljinu s pogledom na more” Stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih koji će oduševiti velike i male jer se iz podzemlja – špilje, preko rijeke i šume kroz tri kata penjete ravno na planinu i nebo. Tijekom dana ispričat ćemo vam sve o zanimljivostima najvišeg Grada u Hrvatskoj i uputiti vas gdje se najbolje jedu goransku specijaliteti i na Delnički advent gdje možete upoznati pravu živu Baku Mraz“, kažu o ovom izletu.

Polasci počinu u 10 ujutro, a ukupno trajanje druženja je 4 sata. Cijena sudjelovanja 85,00 kn za odrasle i 45,00 kn za djecu, a uključuje organizaciju i vođenje uz priče licenciranog lokalnog vodiča, topli čaj i medenjake dobrodošlice, piće dobrodošlice za odrasle & osiguranje od posljedica nesretnog slučaja. Stazne su lagane i obilasci su pogodni za aktivnu djecu 4/5+ koja mogu hodati u tempu odraslih. Psi su također dobrodošli. Javite im se za više informacija ovdje.