Male stvari mogu učiniti ove dane još posebnijima. Uživanje u toplini doma u dobrom društvu, uz finu šalicu kave i fine slatke poslastice

Kako bi u ovo blagdansko vrijeme vaša after work druženja bila što slađa, donosimo vam najbolja pića kojima će druženja u ugodnom društvu biti još ugodnija. Pridružite im neke od naših recepata za keksiće ili krafne ili neku drugu poslasticu poput čokoladne torte i užitak će biti potpun.

Francuska kava

Ovo piće s kavom sadrži alkohol pa je stoga možda najzgodnije za after work druženja barem na mali petak! No savršeno je za blagdane, bilo uz dobro društvo, dobru knjigu, za popodnevni odmor ili bilo kad kada osjetite da je vrijeme za gušte. Kako biste probali francusku kavu, prvi korak je jednostavno skuhati vašu omiljenu kavu, a zatim u posebnoj šalici izmiješajte izmiješajte vanillin šećer, klinčić i malo limunove i narančine kore, prstohvat cimeta i čašu brandyja.  Smjesu dodajte u kavu, dobro promiješajte i natočite u šalice za kavu.

Macchiato s karamelom 

Ovaj recept možete pripremiti ulijevanjem sirupa od karamele na dno čaše i dodavanjem hladnog mlijeka. Zapijenjeno vruće mlijeko i mliječna pjena, sljedeći su korak. Nakon toga pripremajte espresso koji ćete uliti u čašu i prekriti mliječnom pjenom. 

brigitte-tohm-zimska kava

Kava s rumom 

Ovaj recept vašu će kavu obogatiti na više načina. Počinje s neodoljivom tekućom čokoladom nakon koje slijedi priprema espressa i mlijeka, a dodatak koji će ovu šalicu kave izdvojiti je čili. Potpuni užitak u svim okusima postići ćete serviranjem čašice ruma odvojeno.