Bilo da ste u zadnji čas osvjestili da nemate slatku poslasticu za goste, ili samo želite imati u svojoj gastro municiji neki brzinski recept za kolač koji obara s nogu, čitajte dalje

Jednostavna i fina čokoladna torta? Zvuči kao oksimiron jer svi znamo da je izrada kolača i torti kompleksna akcija koja rijetko uspije… Mda, možda je to i bila istina do ovog trenutka! Spremite sve te strateške slastičarske planove i zahtjevne recepte u ladicu i bacite oko na ovaj najjednostavniji recept za čokoladnu tortu koji smo pronašli, isprobali i oduševili se.

Sastojci

  • 250 gr maslaca
  • 20 dag šećera u prahu
  • 20 dag tamne čokolade
  • 10 dag mliječne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema

  • Otopiti maslac na pari, dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.
  • Kad su se sastojci spojili, maknuti posudu s vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
  • Pećnicu zagijte na 180 stupnjeva, kalup za torte premažite maslacem, posuti krušnim mrvicama, višak istresti.
  • Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.
  • Tortu možete odmah poslužiti, odlična i hladna i topla. Možete ju poslužiti uz šlag ili sladoled.