U eri digitalne glazbe, vinyl ploče doživljavaju svojevrsnu renesansu. Zašto je to tako krije se u činjenici da vinyl ploče pružaju neko posve drugačije iskustvo slušanja glazbe, a osim toga, riječ je i o vrlo dekorativnim detaljima za dom volite li retro estetiku.

Zara Home prepoznala je ovaj trend i ponudila mini kolekciju vinyl ploča popularnih glazbenika. Zarine ploče predstavljaju savršenu kombinaciju kvalitete zvuka i estetskog užitka te su dizajnirane da zadovolje – kako audiofile tako i one koji uživaju u uređenju životnog prostora. U ponudi se trenutno mogu pronaći četiri varijante, a mi moramo priznati da smo baš svaku poželjeli u svojoj kolekciji.

LADY GAGA & BRADLEY COOPER: A STAR IS BORN VINYL

Soundtrack „A Star Is Born“ sadrži 19 pjesama u širokom rasponu stilova i 15 evokativnih dijaloga koji će slušatelje povesti na putovanje koje odražava iskustvo filma. Album između ostalog uključuje i popularne pjesme „Shallow“ i „Maybe It’s Time“.

AMY WINEHOUSE: BACK TO BLACK VINYL

„Back to Black“ je drugi i posljednji studijski album britanske pjevačice Amy Winehouse. Promocija albuma uključivala je izdanje pet singlova – „Rehab“, „You Know I’m No Good“, „Back to Black“, „Tears Dry on Their Own“ i „Love Is a Losing Game“, koji na vinylu zvuče tako neopisivo dobro.

DAFT PUNK: RANDOM ACCESS MEMORIES VINYL

Ovaj album je označio novi kreativni pristup za Daft Punk, a sniman je tijekom nekoliko godina analognom opremom umjesto digitalnom. Na albumu se pojavljuju brojna imena s glazbene scene kao što su Pharrell Williams, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Todd Edwards ili Paul Williams. U ovom novom proširenom izdanju, Daft Punk otkriva dio intimnog kreativnog procesa albuma s 35 minuta neobjavljene glazbe.

THE WEEKND: STARBOY VINYL RECORD

The Weeknd je 2015. uzdrmao svijet svojim hit albumom „Beauty Behind The Madness“, postavši najbolji novi umjetnik godine zahvaljujući velikim hitovima kao što su „Earned It“, „Can’t Feel My Face“ ili „The Hills“. Sasvim očekivano, isti uspjeh prati i njegov četvrti album „Starboy“, pa zašto ne biste isti poslušali u vinyl izdanju.

Foto: Unsplash, Zara Home