Svi koji su se barem jednom našli u procesu renovacije doma, znaju koliko to može biti izazovno. Ipak, rekli bismo da su u pitanju slatke muke jer je danas izbor detalja i namještaja raznolik te inspiracije ne nedostaje. Bez obzira na to koji stil preferirate, unikatni detalji čine razliku, a u tom kontekstu, stolovi s disko kuglom osvojili su nas na prvu.

Riječ je o Rotganzen Le Carré stolovima koji su karakteristični po tome što gnječe disko kuglu. Koliko god ovo neobično zvučalo, kada povežete napisano sa slikom bit će vam jasno o čemu govorimo i zašto smo toliko oduševljeni.

Rotganzen je umjetnički kolektiv s nizozemskom adresom koji povezuje umjetnost i dizajn, pronalazeći inspiraciju u svakodnevnom životu, američkoj pop kulturi i talijanskom pokretu radikalnog otpora. Promjenom izgleda i konteksta svakodnevnih objekata i proizvoda, stvaraju radove koji su puni kontrasta i iznenađenja, kako vizualno, tako i konceptualno. Preciznije rečeno, Rotganzen je specifičan po tome što vrlo vješto tradicionalne predmete pretvara u dinamične umjetničke instalacije. Na tragu toga nastala je i serija Le Carré stolova koji dolaze u nekoliko varijanti.

Našu pažnju je ukrao Le Carré Vert model koji kombinira materijale kao što su mramor u zelenoj boji, drvo i čelik. Dimenzije stola su 60 x 60 x 30 cm, što ga čini idealnim izborom za sve veličine prostora i interijer u kojem je naglasak na upečatljivim komadima namještaja.

Ova dekonstrukcija disko kugle može se pronaći u još nekoliko modela. Bijeli, ružičasti ili drveni stol jednako su specifični kao i mramorno zelena varijanta jer ih sve povezuje ista ideja, a to je originalan i drugačiji, umjetnički dizajn. Isto tako, svi Le Carré stolovi su ručni rad te je naglasak na prirodnim materijalima. Naime, metamorfan kamen formiran je od pješčenjaka što zapravo znači da ne postoji identičan primjerak stola – još jedan detalj koji nam potvrđuje da su Le Carré stolovi prava umjetnička djela.

Foto: Instagram @rotganzen