Već dobro poznata ekipa male turističke agencije Lynx and Fox s kojom smo vas upoznali ovdje, ponovno nudi ideju za izlet.

Gorski kotar je njihova specijalnost i ovog vas puta pozivaju na već dobro utabane staze prirodnih ljepota. Ako ste pomislili na kišu koja je najavljena ovih dana, ne dajte se obeshrabriti jer baš nju trebamo za ova dva prijedloga izleta. Ove subote, 23.4. pozvani ste prošetati kroz Vražji prolaz & Zeleni vir kuda vas vodi Jelena (Lynx and Fox) ili pak Stazom božanskih slapova kuda će vas provesti Andrej (Outback Circle).

Zeleni Vir & Vražji prolaz izletište je koje se još voli nazivati „Gorski kotar u malom“. Doživjet ćete sve – šetnju pored rječice i netaknutu šumu, kanjon i špiljicu, jezerce i slap. Jeste li bili u Planinarskom domu gdje se jede najbolja štrudla od malina? Čut ćete i priču o spomeniku tehničke kulture – prvoj hidroelektrani Gorskog kotara

vikend izlet gorski kotar

Staza Božanskih izvora predstavlja jedno malo putovanje kroz vrijeme. Prolazi se staza sv. Justa zaštitnika Labina i staza Božanskih izvora, koja predstavlja najljepši zaštićeni prirodni krajobraz Labinštine. Obje ture su pogodne samo za osobe koje nemaju poteškoća s kretanjem i malo veću djecu 7/8+ koja se kreću u tempu odraslih. Cijena turističkog vođenja, organizacije i osiguranja je 75,00 kn za odrasle i 45,00 kn za djecu. Ostale važne upute stižu u mailu po prijavi. Za više informacija javite im se ovdje.

Foto: zelenivir.com.hr, gorskikotarbike.com