Omiljena glumica stiže na male ekrane nakon dugo vremena, i to u jednoj od kvalitetnijih krimi serija u posljednjem desetljeću

Točnije… Jodie Foster dolazi na male ekrane prvi put nakon 1975.! HBO je za novu, četvrtu sezonu tv serije „True Detective“ angažirao meksičku režiserku Issu te će sezona biti nazvana „Night Country“. Foster će glumiti detektivku Liz Danvers, jednu od dviju glavnih uloga, dok će se radnja odvijati u gradu Ennis, na Aljasci. Ovom ulogom se Jodie Foster vraća kriminalističkom žanru; nakon vrhunca karijere u „Silence of The Lambs“.

Jodie Foster

Nova sezona donosi priču koja se vrti oko dviju detektivki Liz Danvers i Evangeline Navarro koje pokušavaju riješiti slučaj nestanka šestorice muškaraca s Istraživačke stanice Tsalal Arctic. Oni su jednostavno nestali bez traga, taman prije zimskog mraka na Aljasci.

S obzirom na to da je vrijeme i mjesto radnje zimski mrak bit će zanimljivo vidjeti kako će se autorski tim serije pozabaviti usporedbom psihičkih stanja likova mjesta i situacije te vizualnom i zvučnom njihovom reprezentacijom. Još se ne zna tko će glumiti detektivku Navarro, nadamo se da se radi o još jednoj veteranki!