Ako se svakog vikenda uvečer zateknete pred istom dilemom, a koja se može sažeti na pitanje “što ćemo gledati?”, tada se vrlo vjerojatno i svim silama nastojite prisjetiti preporuka koje ste dobili tijekom tjedna. U slučaju da ste raspoloženi za serije koje možete gledati satima bez prestanka tada vam je sigurno važno da se upustite u nešto što vas na pola puta neće ostaviti razočarane. A posve iskreno, malo je serija u kojima su sve sezone podjednako dobre. Izdvajamo pet veličanstvenih s kojima ne možete pogriješiti.

Breaking Bad (Na putu prema dolje)

Američka dramska TV serija Breaking Bad slovi kao jedna od najboljih serija svih vremena, a taj status zasigurno i zaslužuje. Prva sezona ugledala je svjetlo dana još 2008. godine i potpuno osvojila publiku, a to je nastavila činiti i u naredne četiri sezone. U slučaju da seriju još niste pogledali, nećemo vam previše spoilati. Radnja je smještena u Albuquerque (Novi Meksiko), a prati srednjoškolskog učitelja kemije Waltera Whitea koji se baca na lukrativni posao kuhanja metha kako bi osigurao svojoj obitelji budućnost nakon što umre od raka koji mu je dijagnosticiran.

The Sopranos (Obitelj Soprano)

O Obitelji Soprano ne treba trošiti previše riječi jer smo je u nekom momentu svi pogledali, pa makar pokoju sezonu, ako ne već svih šest koliko je ova dramska serija doživjela od premijernog prikazivanja 1999. godine. No, u manjku sadržaja koji biste voljeli pogledati, ne škodi okrenuti se dobro provjerenom klasiku. Serija koja je osvojila 21 nagradu Emmy i 5 Zlatnih globusa sasvim sigurno zaslužuje da ju zavrtite iznova i podsjetite se koliko je fantastična, od glume do priče.

Mad Men (Momci s Madisona)

Mad Men ili, u našem prijevodu, Momci s Madisona pravi je dragulj među serijama. Momci su od 2007. godine, kada je izašla prva epizoda, do 2010. kada je završeno snimanje doživjeli četiri izvrsne sezone. Radnja je smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća, a odvija se u njujorškoj marketinškoj agenciji Sterling Cooper stavljajući u fokus okrutan i kompetitivan poslovni svijet na Aveniji Madison. U glavnoj ulozi nalazi se karizmatični Don Draper, direktor marketinškog odjela, kojeg je odlično odigrao Jon Hamm.

Peaky Blinders

Britanska televizijska dramska serija Peaky Blinders protegnula se na čak šest sezona od rujna 2013. godine kada je premijerno prikazana prva epizoda, a ono što je publiku osvojilo je izvrsno razrađena priča, genijalni likovi, ali i estetika same serije, od mračne atmosfere do kostimografije. Radnja je smještena na početak prošlog stoljeća na ulice Birminghama, a u glavnoj ulozi nalazi se karizmatični Thomas Shelby kojeg glumi Cillian Murphy.

Ozark

Drama koja se protegnula na četiri (sjajne) sezone prati obitelj Byrde koja se uplela u opasni svijet pranja novca. Istovremeno napeta i atmosferična, Ozark je serija s izvrsno izgrađenim likovima od kojih se u glavnim ulogama nalaze Jason Bateman kao financijski savjetnik Marty Byrde i njegova supruga Wendy Byrde koju je utjelovila Laura Linney. U seriji glumi i odlična Julia Garner koja je u ulozi Ruth Langmore pokazala svu raskoš svog talenta.

Foto: Unsplash