Ako tražite nešto kvalitetno, no da vas malo opusti, svakako dajte priliku jednoj od serija na popisu

Call My Agent!

 

Kako opisati ovu šašavu seriju? Francuska serija prikazuje agente za talente u izmišljenoj agenciji ASK (Agence Samuel Kerr) i njihove odnose s njihovim klijentima glumcima, koji su često prave francuske slavne osobe koje glume same sebe (što je nalik konceptu Extras Rickyja Gervaisa). Pozadina kulisa svijeta slavnih, gdje se smijeh, emocija, poslovno, emotivno i suze neprestano sudaraju. Osjećat ćete se bolje ako se i sami osjećate pogubljeno u žongliranju između posla, privatnog života. Call My Agent! je toliko magična i simpatična da je dobila i svoju britansku i bolivudsku inačicu, a kako nismo stigli provjeriti te verzije, držite se vi Dix pour cent!

Murderville

 

Ova američka komična televizijska serija o ubojstvu i misteriju s improviziranim elementima koji je razvio Krister Johnson za Netflix mogla je ispasti nesretno, ali nije! Murderville ima samo šest epizoda, a u svakoj epizodi detektiva početnika glumi gostujuća zvijezda, uz podršku “seniora” Terryja Seattlea, kojeg fantastično utjelovljuje Will Arnett. Putuju mjestom zločina, otkrivajući sitne detalje, a na kraju Sharon Stone ili Conan O’Brien kao detektivi moraju reći na koga sumnjaju! Jako zabavno, simpatično i kad su skroz u ulozi i kada malo “breakaju character”, a ovo toplo savjetujemo baš svima – i koji vole i koji ne vole stand-up ili sketch komediju.

Barry

 

Barry je umirovljeni američki vojnik koji ubija da bi zaradio za život, i koji, pazite sad, otkriva radost glume dok traži svoju metu. Začudo, toliko zavoli glumu da je spreman ostaviti stari život iza sebe i tu kreće potpuni kaos. Aha i da, ne zna glumiti! Osim što će vas oraspoložiti zbog kvalitetne glume, dobrog scenarija i fantastične glume Billa Hadera koji glumi empatičnog unajmljenog ubojicu, malo ćete se komešati biti na nečijoj strani, što ovu seriju čini još iznimnijom.

Hacks

 

Ova serija je nešto posebno i zaslužuje puno više prostora nego što smo primijetili da je dobila. Deborah Vance je poznata stand-up komičarka koja je čak bila prva žena koja je vodila Saturday Night Live, no polako se osjeća kao da je gazi vrijeme jer su njezin termin nastupa u Las Vegasu odlučili zamijeniti za neki trap bend. Loše volje, nevoljka da odustane, u spletu neobičnih okolnosti stiže joj mlada necenzurirana komičarka u usponu, Ava, koja ju ne poštuje, ali treba posao kao njezina asistentica. Divna priča o teškoći uspjeha, lakoći pada, važnosti dobrih odnosa i suradnje na projektima, sukoba generacija i postizanja kompromisa. Jean Smart i Hannah Einbinder naprosto rasturaju u dead-pan humoru, a i u razlikama u načinima šaljenja – Deborah zabrazdi u humor koji bi je danas cancelao u sekundi, dok su seksualno otvorene pošalice mlade Ave svima vrijedne cenzure. Jedva čekamo treću sezonu, a dotad će sigurno neko ponavljanje gradiva. Nepropustivo!

Starstruck

 

Ova serija nas je oduševila komedijom, dirljivim scenama i generalno šašavom atmosferom koja pokazuje svu zbunjenost početka nekog odnosa. Doduše, onoliko koliko se možemo poistvojetiti s činjenicom da je naša protagonistica slučajno završila u krevetu s holivudskom zvijezdom i – zaljubila se! Iako početak zvuči kao neka klasična ljubavna komedija u kojoj bi glumio Jude Law ili Matthew McConaughey s početka karijere, ali ne! Pogledajte zapravo i uvjerite se sami, nas je oduševila.

 

Foto: Hacks