Kako u modi tako i u interijerima neki su trendovi sezonski dok su pojedini popularni čak nekoliko godina. U svoj interijer ne morate unositi velike promjene kako bi uvijek bili u trendu. Moderan interijer lako ćete postići trendi detaljima poput zavjesa, tepiha i tapisona, dekorativnih jastuka ili upečatljivih komada namještaja.  Prepoznavanjem trendova koji vladaju u 2020. ovaj će zadatak postati puno lakši.  A i gotovo smo sigurni da imate viška vremena za unijeti malo osvježennja u vaš dom. Povodom toga, stručnjaci Tepih centra i Möbel Landa donose vodič kroz dekorativne trendove te savjetuju kako postići uvijek moderan interijer.

Apstraktni detalji

Svoj dom lako ćete pretvoriti u mini umjetničko djelo odabirom tepiha ili ambijentalne rasvjete inspirirane apstraktnim dizajnom. Glavni cilj ovakvog uređenja je stvaranje osobnosti doma, a što se najjednostavnije postiže geometrijskim oblicima raznolikih boja. ‘Tepisi ručne izrade svakako spadaju među najvrjednije i najkvalitetnije proizvode koje možete imati u interijeru. Kada svojim zanimljivim i apstraktnim šarama ukrašavaju prostor, ponekada su dovoljni da cijeli interijer dobije umjetnički karakter,’ poručuju stručnjaci iz Tepih centra. Prema njihovim riječima, trend korištenja apstraktnih detalja slavi veselu nesavršenost doma, a često se naglašava odvažnim bojama kao što su crvena, plava te senf nijansa.  

Udobnost

Kako bi dom bio u trendu tijekom zimskih mjeseci, ali i proljeća, uređujte ga s fokusom na udobnost. ‘Dojam komfora najlakše se postiže dodavanjem dekorativnih ukrasa u nijansama ružičaste ili smeđe boje. Tako, primjerice, interijere možete oplemeniti mekanim zavjesama, jastucima ili tabureima neutralnih boja koji će se vizualno stopiti s ostatkom prostorije, bez remećenja njenog sklada. Dodatni osjećaj topline i intimnosti postiže se korištenjem prigušenog svjetla, a svaki interijer tako će postati prava oaza za opuštanje’, objasnili su prodajni savjetnici Möbel Landa.

Glamur

S druge strane, kraljevski i glamurozan pečat svakom interijeru pružit će tepisi i primjerci namještaja odvažnih boja s dodatkom upečatljivih detalja i sjajnih površina. Boje kojima se najlakše postiže ovakav dojam su plava, oker žuta, brončana i crvena. Dolaskom sezonskog asortimana u Tepih centar i Möbel Land stigli su i posebno popularni dekorativni dodaci zlatnog sjaja te umjetna krzna i kože koje postavljanjem u prostoriju automatski asociraju na glamur proteklih vremena, a koji jednako izvrsno funkcionira i danas te će i u godinama koje slijede prostorije činiti luksuznijim.

Minimalizam

Pojednostavljivanje svih aspekata života s ciljem posvećivanja onome što vam je najvažnije, uključuje minimalizam kao nit vodilju pri opremanju interijera. ‘Minimalizam se postiže uporabom klasičnih i jednostavnih predmeta čiju bazu čine neutralne nijanse. Primjećujemo da su siva i bijela još uvijek vladarice interijera, ali danas je tu i klasična plava – od strane struke odabrana za boju 2020. godine. Toplinu pak dodajte nijansama žute i bež koje se jednostavno uklapaju u kupaonice i kuhinje modernog dizajna. Ipak, najveći doprinos dodat će dnevnoj i spavaćoj sobi, a kombinirane s jednobojnim tepisima i zavjesama minimalistički uređenim interijerima pružit će dojam udobnosti’, objasnili su u Tepih centru.

Inspiraciju i ideje za uređenje interijera potražite u Möbel Landu na lokacijama Westgate i Rijeka te u Tepih centrima diljem zemlje. Osim što ćete pronaći sve potrebno za savršeno uređene interijere, stručno i ljubazno osoblje pružit će vam najbolje savjete i odgovoriti na eventualne dizajnerske dvojbe.

Sponzorirani članak.