Tijekom radnog tjedna poslovne obaveze, obitelj i svakodnevne rutine dominiraju našim danima, a pronalaženje vremena za istinske gastronomske užitke postaje prava umjetnost. A kao pravi gurmani, mi smo ti koji cijenimo svaku priliku za istraživanje novih okusa, otkrivanje skrivenih gastronomskih bisera u Zagrebu.
Svaki slobodni trenutak pretvaramo u priliku za gastronomske avanture, a vikendi nam time postaju svojevrsna poslastica – vrijeme kada napokon, nakon iscrpnog radnog tjedna, možemo potpuno posvetiti svojim strastima prema hrani.
Zato danas donosimo naša dva, nova otkrića koji na prvi pogled čine se kao pun pogodak za istinske ljubitelje dobre, talijanske hrane.
Baschiera
Nova Baschiera nudi pravo gastro iskustvo s autentičnim talijanskim jelovnikom koji zadovoljava sva nepca. Bez obzira jeste li ljubitelj pizze, tjestenine, salate, njoka, tagliatella ili bilo kojih drugih talijanskih specijaliteta, ovdje ćete pronaći savršenu poslasticu za svoje ukuse.
Najbolja stvar je što ne samo da ćete se osjećati zadovoljno nakon obroka, već će vaš novčanik biti sretan jer su cijene izuzetno pristupačne. Na primjer, za pizzu Italiana s mozzarellom, svježim rajčicama, sočnim maslinama i maslinovim uljem, platit ćete samo 9,50 eura. Salata burrata mozzarella, s rukolom, sočnim cherry rajčicama, obasjana maslinovim uljem i obogaćena maslinama, dostupna je po pristojnoj cijeni od osam eura.
Ako ste ljubitelj tjestenine, nećete biti razočarani. S jelovnika su nam u oko upali ravioli s punjenjem od puretine, obilnim tartufnom kremom i bešamel umakom. Ako ste ljubitelj morskih plodova, sigurno će vam se dopasti činjenica da ovdje nude i špagete s morskim plodovima. Što se tiče deserta, možete izabrati tipično talijanski slatkiš koji smo ovog ljeta stalno viđali na društvenim mrežama – tiramisu, ili se možete odlučiti za prekmurske gibanice ili bečke kocke.
Tomassino
Restoran Tomassino, smješten unutar hotela Sheraton, predstavlja jedan od istaknutih projekata renomiranog chefa Jeffreya Vellea, koji je također gastronomski direktor Maistre. Naziv restorana “Tomassino” crpi inspiraciju iz prethodnog restorana u hotelu nazvanog po hrvatskom velikanu, Kralju Tomislavu.
Otvorenje Tomassina predstavilo je povratak velikog chefa Ivice Štrumla na gastronomsku scenu, te biste svakako trebali isprobati njegove specijalitete.
Uz autentične talijanske recepte, restoran nudi i jedinstveni ambijent koji se savršeno uklapa s okusima na tanjuru, stvarajući temelj za nezaboravno iskustvo u uživanju u izvrsnoj atmosferi i vrhunskim kulinarskim kreacijama.
Na njihovom jelovniku, osim klasičnih talijanskih tjestenina i pizza, izdvajaju se jela kao što je sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, kandiranim agrumima, komadićima čokolade i pistacijom – neodoljiv desert koji će vas trenutačno teleportirati u Italiju.
Dopunjujući gastronomsku ponudu, restoran nudi bogatu vinsku kartu s više od 50 različitih vrsta vina iz lokalnih i stranih vinogradarskih regija.
Foto: Društvene mreže restorana