Ovo je baš pravi poklon za sve one zagrižene obožavatelje serije! Netflix je na svojem službenom YouTube kanalu objavio prvih osam minuta prve epizode četvrte sezone Stranger Things!

Znamo da je Millie Bobby Brown ovu sezonu opisala kao jednu od “najstrašnijih, najstrašnijih stvari koje sam ikada vidjela”, znamo da će cijela sezone, tj. devet epizoda biti podijeljeno na prvih sedam i posljednje dvije; prvih sedam izlaze 27. svibnja, dok posljednje dvije 1. srpnja. Također znamo da će epizode trajati dulje nego ikoje do sada.

Isječak iz četvrte sezone, objavljen na Netflixovom YouTubeu, prikazuje dr. Martina Brennera (glumi ga Matthew Modine) kako radi s jednim od ostale supermoćne djece u ustanovi koja je odgajala Eleven (Millie Bobby Brown). Dok pokušava provesti rutinsko testiranje, ustanova je iznenada stavljena u stanje visoke pripravnosti i počinju se čuti vapaji upomoć.

 

Pogledajte prvih osam minuta nove sezone i posjetite Hawkins National Laboratory, gdje su stvari krenule ukrivo, ako ne i po zlu.

Povratak omiljene ekipe

U javnom pismu koje su braća Duffer iliti kreatori serije objavili prije nekoliko mjeseci otkriveno je da četvrta sezona donosi realizaciju najambicioznije priče koja je veća nego ikada dosad. Intrigantna udica koja će zasigurno ponovno povući mnoge u svijet ovih obožavanih američkih tinejdžera i alternativne dimenzije poznatije kao Upside Down.

Gotovo svi glavni glumci vraćaju se u svoje uloge, što znači da ćemo ponovno gledati Millie Bobby Brown, Finna Wolfharda, Gatena Matarazza, Noaha Schnappa, Caleba McLaughlina, Sadie Sink, Winonu Ryder, Davida Harboura, Nataliu Dyer, Charlieja Heatona, Joea Keeryja i Mayu Hawke. Nadalje, glumci Priah Ferguson, Cara Buono i Brett Gelman su iz epizodnih uloga promovirani u stalne, a glumačka postava će dobiti i veliko pojačanje. Samo neki od novih članova su Jamie Campbell Bower, Eduardo Franco, Joseph Quinn, Robert Englund, Nikola Duričko i Joel Stoffer koji će utjeloviti zaposlenika u psihijatrijskoj bolnici, dostavljača pizze, voditelja Dungeons and Dragons školskog kluba te ruskog zatvorskog zaštitara i krijumčara. Izgleda da nas čeka uzbudljiva sezona.

Grandiozan projekt

U ove dvije godine snimanja javnosti su predstavljeni brojni teaseri i traileri koji su donijeli dašak atmosfere koju možemo očekivati u nadolazećoj sezoni. Radnja donosi pregled života poznate grupe prijatelja koja je nakon velike bitke u Starcourtu po prvi puta razdvojena. Nova sezona bit će smještena u proljeće 1986. godine, ali vodit će nas retrogradno i u 50-e godine prošlog stoljeća. Dok je omiljeni Hopper zarobljen u Rusiji, većina mlade grupe prijatelja istraživat će kuću Creel koja skriva brojne tajne. Eleven s Byersima živi u Kaliforniji, pohađa novu školu i – jedva čeka proljetne praznike kako bi ponovno vidjela Mikea.

Glumačka postava serije “Stranger Things” na premijeri četvrte sezone u New Yorku, 14. svibnja 2022. godine

Prvi dio sezone izlazi 27. svibnja i donosi sedam epizoda. Drugi dio stiže 1. srpnja i sadrži samo dvije epizode. Zašto samo dvije? Zato što su posljednji nastavci četvrte sezone prema trajanju praktički – filmovi. Sedma i osma epizoda traju oko sat i pol, dok ćemo za gledanje zadnje epizode izdvojiti čak dva i pol sata! Sada nam je jasno na što su kreatori mislili kada su rekli da je ova sezona dosad najambicioznija. Ipak, čeka nas još jedna. U pripremi je peta sezona koja će staviti točku na i ovoj priči koju smo sa zanimanjem pratili još od 2016. godine.

Velike brojke

Serija Stranger Things u ovih je 6 godina postojanja osvojila 65 nagrada i 175 nominacija koje uključuju Emmy, Zlatni Globus, Grammy te SAG i BAFTA nagrade. Sa 582 milijuna sati gledanja, ovo je jedan od najgledanijih naslova na Netflixu.

 

Foto: Instagram/ Roy Rochlin/ Getty Images/ YouTube