Serija “Clickbait” vrlo brzo po objavi našla se u Top 10 naslova na Netflixu, uključujući i Hrvatsku, zahvaljujući napetoj priči koja se odgleda u jednom dahu.

Riječ je o triler-drami čija radnja se vrti oko zagonetnog nestanka jednog od glavnih likova; Nick Brewer brižni je otac i suprug koji iznenada nestaje te se zatim pojavljuje video u kojem je on prikazan kao zatočenik, držeći natpise koji sugeriraju da je zlostavljač i ubojica. Ova mini-serija jedan je od onih naslova prepun neočekivanih zapleta i preokreta, a svih deset epizoda idealan su materijal za bingeanje.

Budući da je predstavljena kao limitirana serija, dostupna je samo jedna sezona te su vrlo male šanse da ćemo dočekati nastavak ove priče. Ukoliko ste i vi, kao i mi, među onima koji su seriju već odgledali te ste u potrazi za sličnom tematikom, donosimo vam preporuke izvrsnih napetih naslova.

Hit & Run

U središtu radnje ove serije je sretno oženjeni Segev Azulai, čiji život se u potpunosti preokrene kada mu je žena ubijena u misterioznoj nesreći u Tel Avivu. Ubrzo se usmjerava na potragu za ubojicama koji su pobjegli u SAD te pritom otkriva i uznemirujući istinu o svojoj ženi te niz tajni koje je skrivala od njega. Glavnu ulogu serije nosi izraelski glumac Lior Raz, kojeg smo upoznali kroz politički triler “Fauda”, koji je, kao i ovaj naslov, kreirao zajedno s Avijem Issacharoffom.

Behind Her Eyes

Ako vas je završetak serije “Clickbait” ostavio bez teksta, iznenadit ćete se obratom koji nosi ova serija. “Behind Her Eyes” osvojila je gledatelje diljem svijeta, u periodu objave vrlo brzo se našla u Top 10 najgledanijih naslova, no ako još uvijek nije bila na vašoj listi – vrijeme je da vas ostavi bez teksta. Bez otkrivanja mnogo detalja, radnja serije prati bračni par Adele i Davida, pri čemu David započinje aferu sa samohranom majkom Louise, kojoj je ujedno i šef. Louise se potajno sprijateljuje s njegovom misterioznom suprugom Adele i tu počinje zamršeno klupko laži i tajni. Nepredvidljivo do samog kraja.

The One

Kroz osam epizoda, ova serija nas uvodi u zamršeni svijet istraživača, koji važnim znanstvenim otkrićem pokreću matchmaking start-up baziran na genetski izgrađenom sustavu, koji omogućuje pronalazak srodne duše. Start-up postaje uspješna svjetska kompanija, no u pozadini se krije zamršena priča i mračna tajna njenih suosnivača. Serija “The One” inspirirana je istoimenom novelom Johna Marrsa iz 2016. godine, a glavni lik tajnovite istraživačice Rebecce Webb igra britanska glumica Hannah Ware, sestra hvaljene glazbenice Jessie Ware.

Gone For Good

Serija “Gone For Good” još je jedan od ovogodišnjih Netflixovih naslova, koji je u kratkom roku postao hit među gledateljima. Riječ je o naslovu adaptiranom prema istoimenoj noveli Harlana Cobena, originalno objavljenoj 2002. godine. U seriji pratimo glavnog lika, 30-godišnjeg Guillaumea Lucchesia, koji je u svom životu već doživio dvije tragedije – gubitak djevojke Sonije i brata Freda. Međutim, deset godina, povijest kao da se ponavlja, nakon što njegova sadašnja djevojka iznenada nestaje nakon sprovoda njegove majke. Kao i “Clickbait”, i ovaj naslov spada među limitirane serije te nam donosi pet napetih epizoda i neočekivani završetak.

Naslovna fotografija: Netflix