Spotify će, čini se, dodati upozorenje o sadržaju podcasta u kojima se raspravlja o koroni

Neil Young je nedavno napustio Spotify nakon ultimatuma popularnom streaming servisu zbog toga što dijeli svoj online prostor s Joeom Roganom, autorom podcasta koji od početka pandemije ugošćava kontroverzne goste i po mnogima, širi dezinformacije o COVIDU-19. Pridružila mu se i Joni Mitchell, nastupila je i #CancelSpotify akcija, Spotify je rekao da je za slobodu govora, a sada se oglasio i urednik podcasta koji u godini zaradi preko 10 milijuna dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

Joe Rogan izjavio je kako nikada nije imao zle namjere, već “samo razgovarati s ljudima i voditi zanimljive razgovore”. Spotify je, s druge strane, odlučio napraviti naknadni kompromis i označiti svaki podcast u kojem se raspravlja o pandemiji i virusu koji je još uvijek među nama. Prema izjavi Spotifyja, savjetodavno će “usmjeriti slušatelje na naš centar za COVID-19“, koji će pružati resurse i informacije od “znanstvenika, liječnika, akademika i tijela za javno zdravstvo”.

U priopćenju se dodaje da će savjeti stupiti na snagu “u narednim danima”. Osim novih savjeta, Spotify je najavio da će objaviti svoja dugogodišnja pravila platforme i “podići svijest o tome što je prihvatljivo i pomoći kreatorima da shvate svoju odgovornost.” Iako ne djeluje kao da je dovoljno – ukazuje na to koliko je puno koraka, predanosti i istraživanja potrebno kako bi se objektivno izvještavalo.

Objava slijedi nakon što su Neil Young i Joni Mitchell prošli tjedan napustili platformu u znak protesta protiv podcasta Joea Rogana, The Joe Rogan Experience, koji je širio dezinformacije o cjepivima protiv COVID-19 tijekom pandemije. Nakon odlaska Younga i Mitchell, autorica Brené Brown najavila je da će prestati objavljivati ​​podcaste na Spotifyju “do daljnjega”, a Meghan Markle i princ Harry, koji su potpisali ekskluzivni ugovor o podcastu sa Spotifyjem u prosincu 2020., “izrazili su zabrinutost za politiku Spotifyja” u priopćenju u nedjelju.

 

Foto: Drew Angerer/Getty Images