Prije nešto više od desetljeća započela je digitalna transformacija glazbene industrije kakvu danas poznajemo. Jedan od ključnih igrača u toj promjeni je danas globalni glazbeni streaming div i mnogima jedan od nezaobilaznih app-ova – Spotify!

Kako je potvrđeno početkom ovog tjedna, Netflix je započeo produkciju još uvijek neimenovane limitirane dramske serije koja će nam približiti priču o švedskom start-upu koji je protresao čitavu glazbenu industriju i zauvijek izmijenio način na koji slušamo glazbu, kao i audio-sadržaj.

Uz potvrdu o početku produkcije, otkrivena je i glavna glumačka postava, koju čine: Edvin Endre (“Vikings”) kao Daniel Ek, Ulf Stenberg (“Beartown”) kao Per Sundin, Gizem Erdogan (“Love & Anarchy”, “Caliphate”) kao Petra Hansson, Joel Lützow (“Gåsmamman”) kao Andreas Ehn te Christian Hillborg (“The Last Kingdom”) kao Martin Lorentzon.

Daniel Ek

Serijal o Spotifyju pratit će njegovu priču od samog početka; u vrhuncu piratstva, jedan švedski tech-poducetnik – Daniel Ek, i njegovi partneri protresli su tada vrlo statičnu glazbenu industriju; ponudivši fanovima slušanje glazbe legalnim putem i potpuno besplatno – kroz streaming!

Kako otkrivaju iz Netflixa, bit će ovo limitirani serijal dostupan kroz šest 45-minutnih epizoda, a fiktivna priča je inspirirana knjigom “Spotify Untold”, čiji su autori Sven Carlsson i Jonas Leijonhufvud.

Objava serijala očekuje se tijekom 2022. godine.

Foto: PR