BBC je objavio trailer za šestu i posljednju sezonu popularne serije Peaky Blinders

Joj, jako se veselimo ovome! Cillian Murphy i Tom Hardy vraćaju se kao Thomas Shelby i Alfie Solomons u ovoj cijenjenoj gangsterskoj sagi nakon prislinog odgađanja zbog pandemije. No tvorac serije Steven Knight obećao je da će se čekanje isplatiti i da će biti riječ o najboljoj sezoni dosad. “Sigurni smo da će se svidjeti našim fantastičnim obožavateljima”, rekao je povodom ovog novogodišnjeg poklona (da, u obliku trailera).

Također, ovim putem je potvrđeno i to da, iako je riječ o šestoj i posljednjoj sezoni, nije kraj. “Priča će se nastaviti u nekom drugom obliku”. Osim Hardyja i Murphyja, vraćaju se i Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy i Sophie Rundle, a još se ne zna kako je nastavljena priča tete Polly, koju je utjelovila prošle godine preminula Helen McCrory.

Još je od ranije poznato da je Knight planirao sedam sezona serije Peaky Blinders, koja se odvija u Birminghamu između dva dvjetska rata, a trebala je okončati početkom Drugog svjetskog rata. Kako se pojavila pandemija, morali su improvizirati.

Posljednja, peta sezona, bila je najgledanija dosad. Odvija se 1929. godine kada dolazi do financijskog urušavanja cijelog svijeta, a Tommy Shelby (Cillian Murphy) postaje zastupnik u britanskom parlamentu. Kada mu pristupi Oswald Mosley (Sam Claflin), zastupnik sklon fašizmu s vlastitom vizijom Velike Britanije, dogode se određene stvari koje imaju velike posljedice za cijelu naciju.

Jedna od popularnijih dramskih serija je svjetlo dana ugledala prije čak osam godina na BBC-u i koju je istovremeno gledalo čak 7 milijuna gledatelja. Dugovječnost kojom se mnoge serije više ne mogu pohvaliti, stoga ne čudi da će se priča, u ovom ili onom obliku, dalje razvijati.