Netflixova serija “Baby Reindeer” zaludila je svijet svojim suludim obratima pa je mnogima šokantno prihvatiti da se ova priča o uhođenju temelji na događajima iz stvarnog života

Serija, adaptirana prema istoimenoj kazališnoj predstavi kreatora i zvijezde Richarda Gadda, koja je prvi put prikazana 2019. godine, crpi inspiraciju iz njegovih vlastitih iskustava o ženi koja ga je uhodila i poslala 41.071 e-mailova, 350 sati govorne pošte, 744 tweeta, 46 Facebook poruka i 106 stranica pisama tijekom četiri godine. Da.

U seriji se Donny, ambiciozni stand-up komičar, sažalijeva nad ženom koja dolazi u pub u kojem radi, daje joj piće na račun kuće i nesvjesno time potakne godine uhođenja i patnje.

Donny je prisiljen suočiti se s nekoliko šokantnih aspekata svog osobnog života, uključujući prošlost sa seksualnim napadima i korištenjem droga, kao i suočavanje s vlastitom seksualnošću. Govoreći o seriji, Gadd je u intervjuu inzistirao da je unatoč šokantnoj prirodi serije “emocionalno sto posto istinita”.

Ako ste gledali nama jednu od omiljenih “I May Destroy You“, koja je nezasluženo doživjela ignoriranje od strane filmskih priznanja, svidjet će vam se i “Baby Reindeer”, koji na vrlo važan način govori o brojnim tabu temama, poput mentalnih bolesti, seksualnosti i nasilja.

Ako vam to nije dovoljno, ima savršenu ocjenu od sto posto na Rotten Tomatoesu, a kritike također obećavaju. Mi smo je stavili na watch listu već za ovaj vikend, a vi je, ako imate pretplatu na Netflix, krenite gledati ovdje.

Foto: Netflix