Copenhagen Cowboy je nova Netflixova serija trilera koju ljubitelji nordijskog noira moraju pogledati

Skandinavija bi mogla dominirati na ljestvici najsretnijih ljudi na svijetu, ali čini se da te razine radosti još ne prodiru u nordijski noir žanr. Dapače.

Groteskni zločini, mračne priče, tamno okruženje, problematični protagonisti i skandinavske obale itekako intrigiraju publiku i imaju veliku bazu fanova, stoga nimalo ne čudi da je nova Netflixova serija poprimila puno pažnje čim im je u opisu “noir” i “danski”.

Unatoč tome što ime sugerira, Copenhagen Cowboy je ženska drama koja se odvija u kriminalnom podzemlju Kopenhagena. Prati zagonetnu junakinju, Miu, dok bježi iz vlastite stvarnosti i kreće na odiseju kroz prirodno i nadnaravno. Dansko kriminalno podzemlje, da budemo konkretniji.

Serija je prvotno debitirala na Venecijanskom filmskom festivalu. Kada je prvi put najavljen, Winding Refn, redatelj filma koji stoji iza trilogije Pusher, Drive i The Neon Demon, rekao je: „S Copenhagen Cowboyjem vraćam se u svoju prošlost kako bih oblikovao svoju budućnost.” Filmoljupcima će biti dovoljno i to da iza svega stoji Winding Refn.

Copenhagen Cowboy produciraju Lene Børglum i Christina Bostofte Erritzøe, a izvršnu produkciju Liv Corfixen i Matthew Newman. Copenhagen Cowboy bit će dostupan za 5. siječnja 2023. godine, a ako smo vas zaintrigirali, trailer čekirajte niže!