Vijest o smrti ove talentirane glumice, koje se najviše sjećaju po ulozi Narcisse Malfoy u serijalu o Harryju Potteru, iznenadila je mnoge. Sastavili smo popis serija i filmova u kojima smo obožavali Helen McCrory

Ova nagrađivana filmska i kazališna glumica preminula je u 53. godini nakon borbe s rakom. “Otišla je kako je i živjela, neustrašivo”, napisao je suprug, glumac Damian Lewis u objavi na Twitteru. 


Iako je McCrory gledateljima najpoznatija po ulozi Narcisse Malfoy u filmskom serijalu o čarobnjaku Harryju Potteru, postoji pregršt filmova i serija koje je briljantno utjelovila i po kojima pojedine naslove najviše i pamtimo. Slijede neki od njih.

The Queen

Film koji se bavi događajima nakon smrti princeze Diane, kad se kraljica Elizabeta II bori s vlastitom reakcijom na slijed raznih nepredviđenih događaja. Helen je utjelovila ulogu Cherie Blair, žene bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.

Peaky Blinders

U ovom popularnom epu o gangsterima smještenom u Englesku 1900-ih, usredotočena na strogog šefa Tommyja Shelbyja, Helen je utjelovila ulogu ujne Polly Gray.

Penny Dreadful

U fantastičnoj horor TV-seriji istraživač Sir Malcolm Murray, američki revolveraš Ethan Chandler, znanstvenik Victor Frankenstein i medij Vanessa Ives ujedinjuju se u borbi protiv nadnaravnih prijetnji u viktorijanskom Londonu. Helen glumi Madame Kali, na prvi pogled skromnu zabavljačicu na zabavama i seansama.

Skyfall

U nastavku o najpoznatijem špijunu, Jamesu Bondu kojeg je utjelovio Daniel Craig, Helen glumi Clair Dowar, ministricu koja komplicira planove šefice agenta 007.

Dr. Who

U šarolikoj i dugogodišnjoj seriji o avanturama u vremenu i prostoru vanzemaljskog avanturista poznatog kao Dr. Who i njegovih/njezinih suputnika s planeta Zemlje Helen se pojavila u epizodi The Vampires of Venice i fantastično utjelovila ulogu Rosanne Calvierri, vampirice u bijegu.

Life

U ovoj dinamičnoj seriji koja prikazuje bivšeg policajca koji se vraća u policiju nakon što je godinama pogrešno zatvoren, Helen glumi Amandu Puryer, stručnjakinju za sigurnost u tvrtki Rayborn, koja započinje i vezu s našim glavnim likom zbog pregršt zanimljivih razloga, koje imaju malo veze s ljubavlju.

Naslovna fotografija: Peaky Blinders / Caryn Mandabach Productions