Te 2010. godine Sanja Gregorius je po dolasku u Zagreb iz Beča unijela novu energiju na hrvatsku gastro scenu otvorivši restoran Apetit.

“Tajna dugogodišnjeg uspjeha je rad, rad i rad. Ne treba biti na preinovativnom nivou i ne treba biti prepretenciozan već pratiti određene trendove i kako se ljudi osjećaju. Ljudi vole da ih u restoranu dočeka netko poznat i mislim da je to jedan od mojih i naših uspjeha. Tu smo prisutni i naše goste većinom poznajemo. Moraš biti prisutan, ne možeš otvoriti restoran i misliti da će netko drugi odraditi sve za tebe” govori Sanja Gregorius koja svoju gastro priču na adresi Masarykova 18 uvjerljivo vodi već deset godina, s jednakom strašću.

Sanja Gregorius

Interijer Apetita je nedavno preuređen i osvježen dok je jelovnik i dalje vjeran svježim sezonskim namirnicama. Kako bi s nama proslavili svojih deset godina postojanja, ali i odolijevanje teškim vremenima u kojima živimo i unatoč kojima je restoran i dalje otvoren za posjetitelje poštujući sve epidemiološke mjere, tim Apetita odlučio je s nama podijeliti jedan od svojih omiljenih klasika – ukusan desert Čokoladni san Apetit.

Recept vam donosimo u nastavku.

ČOKOLADNI SAN APETIT
Za 8 osoba
150 g tamne čokolade 70%-tne
100 g mliječne
250 g maslaca
5 jaja
100 g šećera
1 žlica brašna

Maslac i čokoladu rastopiti na pari, dodati šećer, pustiti da se ohladi te dodati jaja postepeno jedno po jedno, na kraju žlica brašna. Peći na 160 stupnjeva 24 minute. Servirati po želji uz šumsko voće i šlag.

 

Foto: Filip Popović