Guliver/Stockfood

Popularni hvarski restoran Hanibal, ponovno se otvorio nakon četiri godine pauze i ponovno oduševljava baš kao i davne 1977. godine kada je prvi put otvorio svoja vrata ljubiteljima domaćih namirnica i s pažnjom pripremljenih jela. Idealna prilika da zamolimo vlasnika, Antoni Juricu, za preporuku recepta koji bi se mogao svidjeti našim čitateljicama. Antoni se odlučio za tunu s kavom te obećava da ćete biti oduševljeni sočnošću i bogatstvom okusa ovog jednostavnog ali okusima vrlo kompleksnog jela 

Sastojci

0.220 kg steak jadranske tune

0.030 kg mljevene kave

Šalica espressa

0.040 kg maslaca

0.085 kg vrhnja za kuhanje

PRIPREMA

Steak tune uvaljati u mljevenu kavu i blago opeći na maslacu na temperaturi od 174 stupnja tako da steak ostane rose boje iznutra (medium rear).

Umak: Otopite maslac na sobnoj temperaturi te ga prebacite u blago zagrijanu tavu i dodajte vrhnje za kuhanje. Kada se maslac i vrhnje sjedine dodajte espresso.

Jelo je spremno za posluživanje, umak prelite preko tanjura te preko njega položite steak tune

Dobar tek!