Neko je vrijeme bilo potrebno dok se sve kockice nisu posložile za vlasnike novog originalnog mjesta u centru Zagreba koje nosi simboličan i nama jako šarmantan naziv – Doma.

I baš s krajem ljeta, sve je bilo spremno za otkrivanje još jedne lijepe terase te primanje prvih gostiju koji su dobrodošli Doma. Odmah do legendarnog antikvarijata u Skalinskoj ulici smjestilo se ovo novo zagrebačko mjesto, idealno za jutarnju kavu ili večernje druženje. Iako malen, prostor je uređen s puno šarma pri čemu atmosfera priziva duh nekih prošlih vremena te osjećaj kao da ste “doma”.

doma skalinska ulica

Govore mi vlasnici kako je ideja za uređenje interijera bila upravo stvaranje toplog kućnog ambijenta, a šarm starozagrebačkih stanova bio je osnovni element za taj dekorativni smjer.

doma skalinska ulica interijer detalji

Detalji nose priču prostora; tu su plave i crvene fotelje, originalni strop od cigle, antikni lusteri i jedan poseban zid posvećen goblenima. A baš oni su posebna priča jer su neki naslijeđeni, a neki darovani i imaju vrijednost tih prošlih vremena. Mjesto gdje se susreću prošlo i sada s namjerom stvaranja novih uspomena, to vam je Doma.

doma skalinska ulica interijer pogled

„Željeli bismo da Doma postane mali dnevni boravak gdje se uživa u domaćim rakijama i vinima, a ako nas atmosfera ponese u dobar večernji tulum, nitko sretniji od nas“ govore mi za kraj vlasnici prostora. Ako još niste, svakako svratite Doma, a možda još stignete uloviti i kavu na njihovoj terasi.

doma skalinska ulica ulaz

doma skalinska ulica terasa

doma skalinska ulica terasa

novo mjesto doma interijer detalji

doma skalinska ulica vanjski šank

Foto: Ernest Mazarekić