„CHI (či) ; CHI coffee je započeo skromno, s malim coffee štandom na rivi s idejom da donesemo svijet specialty kave i u mali grad Trogir. No od početka je naša vizija bila proširiti se, imati svoju kavu te ju pržiti, biti u kontaktu s dobavljačima, farmerima i raditi sve lokalno. Tako je nastao CHI 2.0.“ govore Zoya i Josip, šarmantni par umjetnika koji je u lijepoj kamenoj trogirskoj uličici otvorio novi maleni coffee shop.

Izgledom i ponudom prava je poslastica, i čini se kako je gradu baš ovako nešto trebalo. otvoren je ove godine i u labirintu starog grada, u Budislavićevoj 3a, lokaciji okruženoj kamenom, biljem i opojnim mirisom svježe pržene kave. O specijalnoj ponudi svog ugodno specialty coffee shopa pričaju: „Ovog ljeta u ponudi imamo našu specialty kavu, dobavljamo svježe zeleno zrno s farmi iz Južne Amerike i Afrike, i limitirana micro batch zrna u malim količinama iz egzotičnih dijelova svijeta koja ćemo imati u specijalnoj ponudi za istinske ljubitelje specialty scene. Lokalno ćemo pržiti i posluživati u ručno rađenim artisan šalicama. Od zrna do šalice, svaki korak je pomno osmišljen, s puno ljubavi.“

Također, u ponudi će imati i Cold Brew, Nitro Cold Brew, alternative poput japanske matcha latte i organskog cacao napitka, ledena pića poput ice-coffee, ledenog čaja i filter kava na V60 i Aeropress načine. Bit će i smoothieja na bazi kave te cijeđenih sokovi za dodatno osvježenje. Također, ovog ljeta u večernjim satima nudit će i razne koktele na bazi kave te lokalno craft pivo. Uz piće će se moći kušati i još pokoji domaći kolač ili pecivo.

I kako to već ide, „kad se male ruke slože, sve se može“, naglašavaju kako je ovo za njih bio pravi mali community projekt. „ Imali smo podršku od vrhunskih ljudi i prijatelja. Od 3LHD arhitektice Tatjane Grozdanić Begović koja je od malog prostora napravila ugodnu oazu inspiriranu minimalizmom i ljepotom starog kamena i prirode, mladog dizajnera Jakova Habjana, koji je bio superman u svim izazovnim situacijama i izvukao nas iz istih, Martine Franić iz Pepela koja nam je napravila predivne šalice za kavu (koje će također biti dostupne za kupnju u našem shopu), pionira specialty kave, ekipe i prijatelja iz 4coffee Soul Food, Kava Family i Cogito Coffee Roasters, i još puno prijatelja koji su nam dali ruke, obavili poziv, ili proširili riječ.Stvarno smo jako zahvalni svima koji su bili dio stvaranja ovog projekta i baš zato želimo i zadržati taj community vibe u shopu, imati povremeno coffee tasting – isprobavati zanimljive posebne i rijetke kave iz cijelog svijeta, imati radionice, poneku live svirku na gitari i još mnogo toga.“

Zoya i Josip ističu i kako im je cilj dovesti specialty kavu na vrhunsku svjetsku razinu bez kompromisa, educirati i ponuditi lokalnoj zajednici potpuni doživljaj ispijanja ovog fascinantnog svakodnevnog napitka, distribuirati kavu ljudima na kućni prag kako bi im omogućili jedno posebno iskustvo i svježu kvalitetu.

Stoga, ako se uskoro zateknete u Trogiru ne propustite ovo divno maleno šarmantno mjesto prepuno ugodne atmosfere i, naravno, vrhunske kave.

Foto: CHI