Ako se ubrajate među ljude koji ne mogu započeti dan bez ovog nezamjenjivog kofeinskog napitka, onda znate da nije lako pronaći lokal koji nudi dobru kavu baš po vašem ukusu. No kad je riječ o Splitu – to mjesto zove se Kava2.

Na lokaciji Ante Starčevića 2/1, ovaj coffee shop ima idealnu poziciju budući da se ova ulica nalazi na putu prema staroj gradskoj jezgri od koje je udaljen samo 5-minutnom šetnjom, stoga je za lokalce postao dio “kvartovskog đira” – poglavito nakon što je otvorena i njegova vanjska ekstenzija, odnosno ugodna ozelenjena terasa.

Shodno tome, možemo reći da su dvojac Ivana Čirjak i Marko Marinković, talentirani wedding fotografi (što objašnjava ove sjajne fotografije) koji su se tijekom brojnim inozemnih snimanja zaljubili u specialty kavu kušajući one pripremljene od strane najboljih barista, postigli pun pogodak s otvaranjem blizanca coffee shopa Kava37 na otoku Hvaru, a koji sada djeluju pod jedinstvenim imenom “Kava”. U sklopu ove mirisne “Kava” obitelji, nalazi se i KavaRO – pržionica kave u Splitu, a cijela priča zaokružuje se aparatom za kavu specijaliziranog talijanskog brenda La Marzocco. 

Ako se pitate koje je značenje eksponenata u efektnom nazivu oba lokala, odgovor je zapravo vrlo jednostavan – riječ je o uličnom broju gdje se nalazi svaki od coffee shopova. 

Osim po eksponentu, Kava2 i Kava37 razlikuju se i u dizajnu interijera, pri čemu korištena paleta boja korespondira s karakteristikama pojedinačnog lokaliteta. 

Minimalistički dizajn interijera, pri čemu se posebno ističu atraktivni stolići i stolci terazzo uzorka, preslikava se i na dizajn keramičkih šalica za kavu, kao i na pakiranja različitih vrsta specialty kava koje imaju u ponudi, a dostupne su i u njihovom web shopu zajedno s drugim dodacima za pripremu najfinije kave u svom domu. 

Među širokom ponudom kava za svako nepce, nalaze se također i prirodni sokovi, smoothieji ili čaj te nekoliko snackova – ali nama je ipak najdraži klasični macchiato, po mogućnosti u kombinaciji s kroasanom od karamele i kikirikija. 

Ritualna jutarnja dekadencija na kvadrat, zbog koje će ovaj coffee shop postati i vaše omiljeno odredište svaki put kada se nađete u Splitu. 

Jer teško je uopće proći pored njega bez da dobijete želju da popijete barem jednu brzopoteznu kavu, ili ako nema mjesta što nerijetko zna biti slučaj zbog očiglednih razloga – makar uzmete jednu “putnu”. 

Foto: Kava2