Broj vegetarijanskih i veganskih restorana iz dana u dan raste, i moramo priznati da nas to iznimno veseli. Jedan od najnovijih, koji je svoja “zelena” vrata nedavno otvorio u centru Splita, nosi ime Pandora Greenbox i uz raznovrsnu bezmesnu ponudu, nudi i doista čaroban interijer.

Smješten “kraj Kruščića, druga vrata desno od Sv. Save, iza peškarija”, odnosno na adresi Obrov 4, “Pandora Greenbox” nudi “hranu na malo drukčiji način, na bazi voća i povrća, tj. hranu koju nam je majka priroda podarila direktno iz zemlje.” S obzirom na to da iza novog splitskog restorana stoji ekipa iz poznatog i hvaljenog restorana “Corto Maltese”, vjerujemo kako baš nikome neće nedostajati meso na tanjuru.

Kad je riječ o interijeru, “Pandora Greenbox” vrvi prirodnim materijalima i zagasitim tonovima, podsjećajući na pravu šumsku atmosferu. Potonjem svakako pridonose grane i stabla koje služe kao dekoracija, ali i mnoštvo karizmatičnih drvenih skulptura u zelenom vrtu koje pričaju svoje priče. Po onome što vidimo, Split je upravo postavio ljestvicu više kad je riječ o vegetarijanskoj ponudi, a “Pandora Greenbox” mogao bi postati idilična i omiljena zelena oaza u centru grada.