Udruga Nismo same do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu hvalevrijednu humanitarnu akciju kojom prikuplja sredstva za projekt koji uključuje taksi prijevoz na kemoterapiju žena oboljelih od raka na liječenje u zagrebačkim bolnicama

Projekt “Nisi sama – ideš s nama!“ jedinstvena je socijalna usluga koju ova Udruga, jedina u Hrvatskoj, kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb. Troškove projekta, na kojem u Udruzi svi volontiraju, pokrivaju donacijama. Do sada su zahvaljujući donacijama građana i tvrtki bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a svojim su korisnicama osigurali više od 11 000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica ove usluge izgubilo je bitku s bolešću.

Bite My Style by Zoran Aragović

Korisnice su uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovog projekta puno im znači u njihovom oporavku. Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz. Stoga pozivaju sve nas, građane i tvrtke da ih i ovoga puta podržimo donacijama, kupimo nešto iz njihovog šarolikog asortimana i pokažemo zajedno da žene oboljele od raka nisu same.

Juraj Zigman

Uz njihove uobičajene artikle, majice s logom proslavljenih hrvatskih dizajnera, Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, te street art umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, u prodaji imaju i nove majice s porukom #poštujsisu, a specijalno za ovu akciju dizajnirala ih je mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Diana Zubak

Uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Udruga je ostvarila i suradnju s ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, URIHO Zagreb, koja je za ovu akciju kreirala i sašila unikatne spavaćice na kopčanje s logom Udruge. Takvih spavaćica nema na tržištu, a praktične su za nošenje posebice za žene nakon operacije tumora dojke i rodilje.

Lunar

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda koje možete pogledati ovdje, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same. Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.

Fotografije: Udruga Nismo same