I dok je cijela regija na nogama za Sisačko-moslavačku županiju, brojni volonteri rade kako bi pomogli i unesrećenim životinjama. Jer ne smijemo zaboraviti i na njih.

Farmica i Udruga Pobjede zajedničkim su snagama, uz dodatnu pomoć divnih ljudi koji su ponudili prijevoz, ovih dana spasile četiri ‘domaća’ života u selu nedaleko do Petrinje. Poziv je stigao od jedne volonterke s terena koja je dojavila kako se u selu nalazi jedna trudna kravica koju bi skrbnik dao. Volonteri spomenutih udruga odmah su se uputili na lokaciju kako bi spasili kravicu, a priča se putem još i promijenila te su se ubacila i tri praščića za koje je bila odlučena ne baš lijepa sudbina. Bilo je jasno da ih ne žele ni pod koju cijenu ostaviti te su nastavili pregovore s obitelji o tome da ih se preuzme na sigurno. U međuvremenu skrbnik je odlučio da će im sve životinje prodati po cijeni 12,500.00 kuna, a volonterima nije bilo druge nego da pristanu. I tako su kravica Šarava te Lujka, Luna i Bela pronašle svoj ‘zauvijek’ siguran dom u sklopu utočišta za životinje Farmica.

Ono što sada slijedi je povrat dugova jer da bi ih odmah isplatili, volonteri su se morali zadužiti, a također novim stanarima potreban je i nova štala te suho mjesto. Za tu su pomoć zamolili i sve nas, a s naznakom “za gice i kravicu” možete uplatiti na: Udruga Pobjede IBAN HR8823400091110405854

Podaci za uplate iz inozemstva: Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia swift code: PBZGHR2X, PayPal: pobjede@gmail.com.

Također, možete direktno odnijeti sijeno i stočnu hranu na Farmicu ili im uplatiti na službeni račun.

Desilo se spontano zapravo, pratimo cijelo vrijeme šta se u Petrinji i okolnim mjestima događa, i onda je stigao poziv…

Foto: Unsplash