Pridružite se utrci Run for Down u subotu, 3. lipnja, na zagrebačkom Savskom nasipu

I ove godine na savskom će se nasipu u Zagrebu trčati i hodati u znak potpore osobama sa sindromom Down. Sav prikupljeni novac od utrke u trčanju i utrke u nordijskom hodanju biti će doniran Udruzi Down.

Donatorsku utrku RUN FOR DOWN u subotu, 3. lipnja, organiziraju Udruga sindrom Down   i Atletski klub Perpetuum mobile  iz Zagreba.

Udruga sindrom Down zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodi više  programa, uključena je u puno projekata, provodi razne radionice. Svojim radom pruža podršku  osobama s Down sindromom od najranije dobi kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Cilj utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj osoba s Down sindromom, te poboljšanje njihovog motoričkog razvoja. U projektu sudjeluju i djeca s Down sindromom koja će trčati kratku dionicu koja im je prilika za sudjelovanje, a drugima prilika da za njih navijaju.


Prva RUN FOR DOWN utrka organizirana je prošle godine i pokazala se veoma uspješnom: velik broj ljudi odazvao se i podržao ovaj projekt trčanjem, hodanjem ili samo navijanjem. Mališani s Down sindromom dobro su se zabavili, doživjeli pozitivne emocije vlastitim postignućima, te na taj način i sve prisutne „napunili“ pozitivnom energijom.

Pozivamo Vas da i ove godine budete dio ove utrke i podržite ovaj hvalevrijedan projekt kojim  se prikupljaju sredstva za rad udruge, a istovremeno se organizira druženje i socijalizacija djece i svih osoba s Down sindromom.

Više o programu…

Sudjelovati možete  na jednoj od utrka:

  • Trčanje 5 km  
  • Nordijsko hodanje 3 km  (uz vodstvo trenera) 

Mjesto događanja:  Savski nasip, okupljanje na lokaciji Veslačka ulica 27, Veslački klub Zagreb, južna strana zgrade – na igralištu.

Prijava na utrku: putem linka ili na licu mjesta 3.06.2023. od 9:00-10:30

Kotizacija za sudjelovanje: 12 EUR

Način plaćanja kotizacije :

Uplata na IBAN Udruge Down IBAN HR32 2360 0001 1016 17736 , opis plaćanja: Run for Down, krajnji rok za uplate na račun je 1.06.2023.

Direktno na licu mjesta na dan utrke, od 9:00 – 10:00h

Raspored događanja:

  • 9:00h; okupljanje i preuzimanje startnih brojeva (lasti min. prijava za trkače i hodače do 9:45h)
  • 10:00h; start utrke za djecu s Down sindromom , Savski nasip 
  • 10:15h; podjela medalja djeci s Down sindromom
  • 10:30h; start utrke, trkači (5km) i hodači (3km)
  • 11:15h; proglašenje pobjednika utrke
  • 11:30h; nastup plesne skupine „Atomic dance factory“ (igralište)

Nakon  i za vrijeme utrke održat će se radionice za djecu i  druženje svih sudionika uz jabuke, pekarske slastice, prirodne sokove i druge delicije. Sva prikupljena sredstva biti će donirana Udruzi Down. Povedite  djecu, rođake, prijatelje i provedite vrijeme na nasipu družeći se s djecom sa Downovim sindromom.