Jedna od scena koja se mnogima urezala u sjećanje nakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji je ona s djevojčicom ispred Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. 

Brojni glazbenici, od Matije Dedića do Ede Majke, Luke Nižetića, Remi i mnogih drugih ovih dana pozivaju na pomoć u obnavljanju kulturne institucije, Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Prizor djevojčice koja je zasvirala ispred onaj je koji ćemo sigurno dugo pamtiti, ali sada možemo i pomoći u obnovi jedne od najljepših zgrada u Sisku koja je do sada bila ispunjena srećom i glazbom. Glazba je ono što nas sve povezuje i zato ova obnova ima i puno dublji značaj za sve. Ako obnovimo glazbenu školu, zaliječit ćemo i dječja srca, ali i srca svih stanovnika Siska.

Za obnovu je tako pokrenuta crowdfunding kampanju “Zajedno za glazbenu” na platformi GoGetFunding. Cilj je skupiti 200.000 eura, a kampanja će trajati od 11. siječnja do 28. veljače. Nadamo se da ćete se uključiti donacijama i pomoći vratiti glazbu u dječje ruke. Ako ne možete donirati, svakako se cijeli i dijeljenje kampanje na društvenim mrežama. Link na kampanju je ovdje: GoGetFunding.

Linkovi za uplatu:

Foto: Facebook Glazbena škola Frana Lhotke