Druga sezona serije “The Sex Lives of College Girls” počela je s dvije objavljene epizode 17. studenog i dok čekam 24. studeni za sljedeće dvije epizode donosim razloge zašto biste ju trebali pogledati, ili čak do tada stići odbingeati prvu sezonu.

The Sex Lives of College Girls – 2. sezona

Serija prati četiri cimerice na prestižnom koledžu Essex u Novoj Engleskoj. Nova sezona ima 10 epizoda i počinje povratkom studenata s jesenskih praznika koji se suočavaju s izazovima na koje su naišli krajem prve sezone i novim semestrom koji donosi nova lica, zabave i probleme.

Kad je prošle godine premijerno prikazana kritika i obožavatelji su jako nahvalili rad autora serije Mindy Kaling i Justina Noblega jer je konačno netko napisao i snimio urnebesnu i točnu priču o odrastanju u sveučilišnom okruženju. Druga sezona nastavlja se nakon zimskih praznika i zaranja ravno u kaos studentskog života. Kimberly (Pauline Chalamet) je opterećena novim financijskim teretom, jer je izgubila stipendiju nakon što je uhvaćena u varanju na ispitu. Bela (Amrit Kaur) jednako je napaljena i urnebesna kao i uvijek, sada je na čelu prvog časopisa za humor samo za žene u Essexu što je istovremeno uzbudljivo i teško iskustvo jer nema resurse i vidljivost kakve je imala u magazinu The Catallun. Whitney (Alyah Chanelle Scott) pokušava shvatiti tko je ona van nogometa. Leighton (Renee Rapp) je “izašla iz ormara” i upustila se u istraživanje svoje seksualnosti, doduše se upušta i u “one night stand” svakom queer ženom na kampusu, što donosi niz problema. U međuvremenu, djevojke se nađu na crnoj listi bratstva u kampusu nakon što su pripadnici bratstva Theta otkrili da je Kimberly odgovorana za većinu slučajeva izbačenih studenata zbog varanja s ispitima.

 

Ono što je bilo odlično u prvoj sezoni serije nastavlja se u drugoj sezoni. Naime, četiri glavne uloge su nevjerojatno privlačne, njihovi likovi dobro iscrtani, a kemija među njima tjera publiku da vjeruje da bi njih četvero mogle biti prijateljice i u stvarnom životu. Budući da se serija nastavlja točno tamo gdje je i stala svi koji su pratili prvu sezonu lako će nastaviti priču dalje, instantno se prisjećati svega. Iako je serija puna referenci popularne kulture, što mi se čini kao česta tehnika pribjegavanja “punjenju sadržaja”, “krpanje rupa” gdje je priča slaba, ovdje to nije slučaj. Reference su pametne, smiješne, oštroumne i pridonose dinamici.

“The Sex Lives of College Girls” serija je pametna, dinamična i neizmjerno zabavna. Opisuje likove i njihove priče u periodu života koji nije toliko opisan i zastupljen u ponudi serija i pravo je osvježenje. Kako za sada stvari stoje druga sezona izgleda da će biti jednako dobra kao i prva, nove epizode su na rasporedu 24. studenog.

Definitivno stisnite – PLAY.

Fotografije: stillovi iz serije