Sigurno ste čuli za pisanje dnevnika zahvalnosti. Sada vam donosimo dvije digitalne verzije istog koje su nas oduševile

Sigurno ste barem jednom pročitali, vrlo moguće i kod nas, koliko je bitno brinuti se za svoje mentalno zdravlje. Jednako, ako ne i bitnije, nego li za fizičko. No mnogi od nas brigu za mentalno zdravlje shvaćaju nečim što se rješava tek kada se suočimo s problemom: iscrpljenost, depresija, stres, anksioznost, magla mozga… No, kao i što se bavimo sportom, pazimo na prehranu, uzimamo vitamine kako bismo sačuvali fizičko zdravlje, tako bismo trebali i svakodnevno napraviti nešto za svoje mentalno. Jedan od najčešćih, a jednostavnih načina koji se predlaže jest pisanje dnevnika zahvalnosti. No kao i u svemu, i za to smo sposobni pronaći milijun izlika poput “Nemam savršenu bilježnicu”, “Kemijska mi čudno piše”, “Ne znam se izraziti riječima” i slično. Kako bismo vam olakšali ovaj postupak koji bi nam svima trebao biti dio dnevne rutine, pronašli smo dvije aplikacije koje smo isprobali a koje su nas oduševile svojom jednostavnošću. S obzirom da većina nas spava s mobitelom pored glave, nadamo se da smo s ovime uspjeli anulirati barem osamdeseto posto izlika

Gratitude

Ova aplikacija nam je apsolutni favorit. Jednostavna, intuitivna, minimalistička, ova aplikacija vam omogućava da svaki dan zapišete za što ste zahvalni, te tome priložite i fotografiju/fotografije. Uz to, kada god poželite, može skinuti svoj dnevnik u pdfu ili poslati svoj unos zahvalnosti prijatelju ili prijateljici.

Besplatna je, ali ako želite primjerice stavljati više od jedne fotografije, dodavati si citate ili razne afirmacije, košta 39 kn mjesečno. 

Presently

Dnevnik zahvalnosti Presently je za apsolutne minimaliste.

Svaki dan vam šalje podsjetnike da zapišete na čemu ste zahvalni, a upis je sveden na najjednostavnije – timeline upisa, datum i vaše rečenice.

Fotografija: Simon Berger, promo