Više od trećine ljudi ne spava preporučenih sedam do devet sati dnevno. Brz život, stres, zahtjevan posao te gomila obaveza doma – dovode do iscrpljenosti koje se mnogi ne mogu riješiti

Ako spadate među ekipu koja je umorna i za slobodnih dana, ne trebate očajavati. Postoji poprilično jednostavno rješenje i način na koji ćete u jednom vikendu povratiti izgubljenu energiju. Trik je u tome da se morate držati svih “propisanih” koraka.

Dan prvi: Subota

Nakon što ste odlučili preskočiti izlazak u petak, popili samo jednu čašu vina te zaspali u 23 sata, spremni ste za prvi dan. U subotu se budite u 10 sati kako biste nadoknadili neprospavane sate od tjedna koji ste ostavili iza sebe. Nemojte provjeravati mailove niti provoditi previše vremena na društvenim mrežama ako vas to uznemiruje. Posvetite se fizičkoj aktivnosti i hobijima. Nemojte zaboraviti unijeti dovoljnu količinu vode, a za obrok birajte zdrave namirnice. Na spavanje opet otiđite u 23 sata.

Dan drugi: Nedjelja

U nedjelju ustajete u 8 sati, preskočite kavu ako možete, popijte umjesto nje čaj. Obroci neka budu zdravi, pijte dovoljno tekućine te isplanirajte obroke za idući tjedan. Izbjegavajte popodnevno drijemanje, odite u šetnju ili radite vježbe istezanja. Na spavanje ponovno odlazite u 23 sata.

Dan treći: Ponedjeljak

U ponedjeljak ustanite u 6 sati, a ako se zbog posla svakako morate probuditi u to vrijeme, razmislite o odlasku u krevet ranije kako biste se ustali u 5 sati te doručkovali. Doručak nikako ne trebate preskočiti, ručak i večera neka budu lakši i zdravi. Nakon posla izbjegavajte drijemanje te umjesto toga otiđite u teretanu ili šetnju. U krevet lezite prije 23 sata.

Fotografija: Connor James

Ostatak tema i vijesti s područja psihe i zdravlja potražite na ljepotaizdravlje.hr