Već treću godinu zaredom osječka udruga PLANTaža provodi projekt Urbane intervencije te predstavlja novu umjetničku ilustraciju akademskog umjetnika Vedrana Klemensa.

Ilustracija je predstavljena u sklopu programa Osječkog ljeta kulture prošlog tjedna, a posvećena je poznatoj Osječanki.

S ponosom vam predstavljamo novu ilustraciju na najstarijoj osječkoj tramvajskoj stanici djelo akademskog umjetnika Vedrana Klemensa pod nazivom Mačkamama kojom smo htjeli oživjeti sjećanje na poznatu Osječanku Paulinu Hermann te ju lokacijski približiti samom centru grada” poručili su iz udruge PLANTaža ovom prilikom. Vedran Klemens slobodni je ilustrator, grafički dizajner i art direktor. Klemens je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i grafički dizajn na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, a od tada je surađivao na brojnim domaćim i stranim projektima. Ovaj svestrani umjetnik u javnosti izaziva pažnju svojim provokativnim motivima, ali i inspirira i oduševljava vrsnim radovima.

Foto: Tomislav Šilovinac