Ida Ister je ilustratorica koja svoje snove, ideje i crtice iz života voli izražavati kroz jednostavne akvarel/tuš ilustracije u kombinaciji s kratkim tekstovima ili pjesmama.

Po struci arhitektica, crtež joj je oduvijek bio osnova izražavanja, a cilj je izraziti kompleksne ideje na što jednostavniji i šire shvaćen način. Također, razmišlja o svojim crtežima kao iskrama koji razbuktavaju emocije, misli i ideje. Njene smo radove dosad imali priliku vidjeti na izložbama u Botaničaru i na Zimskoj kreativnici u Varaždinu. Osim toga, redovito objavljuje nove radove i na svom Instagramu.

Ida Ister

Ove godine, jedan od projekata koji se razvio kroz njezin višegodišnji rad na ilustracijama i tekstovima je osebujan web strip sa životinjama pomalo neobičnog izgleda, nastao kao rezultat njene ljubavi prema pričama i slikovnicama.

Ida Ister

„Jiggy je lik buljookog ptića koji se divi, ali često i čudi svijetu oko sebe u koji kao da je bačen. Uglavnom na duhovit način kontemplira o životu ili zajedno sa drugim likovima raspravlja o uobičajenim ljudskim temama i problemima. Priče o životinjama su oduvijek bile izvor mudrosti i životnih pouka. U ovoj verziji kratkih basni za odrasle životinje nemaju pojma što ni zašto rade, život ih nosi i one pokušavaju najbolje što mogu. Baš kao i mi. Tu su razne teme, od konzumerizma, prirode, svemira, smisla života, ali i uobičajene svakodnevne situacije koje su nam svima dobro poznate“ govori o svojoj novoj seriji zanimljivih ilustracija te nastavlja „U nekima od simpatičnih crtica Jiggy nas poziva na potpuno novi i pozitivan pogled na kišni dan ili nas duhovito podsjeća da se ne trebamo uvijek shvaćati previše ozbiljno, da je nekad dobro samo opustiti se i nasmijati sam sebi.“

Ida Ister

Ida Ister

Neke od tih crtica dostupne su kao printevi ili uokvireni printevi koji će vas veseliti cijele godine. Za sve informacije možete se obratiti na Facebooku i Instagramu.

Ida Ister