Vikend je vrijeme za uživanje! A s obzirom na to koliko se novih restorana, kafića, slastičarnica i pekarnica otvara u Hrvatskoj, postaje sve teže pratiti novosti na gastro sceni

Samo u posljednjih nekoliko tjedana Zagreb je postao bogatiji za nekoliko novih mjesta, a za njime ne zaostaju ni Split ni Rijeka. Ako ste gurman (a tko ovih dana to nije) uistinu svaki dan možete uživati u savršenom brunchu ili ručku, kavi ili koktelima, desertu i sladoledima – sve redom vrhunski napravljenima.

Subota i nedjelja idealni su za rezervirati omiljeno novo mjesto i uživati izvan kuće. No, dolaskom na novo mjesto ponekad je dobro i pripremiti se te unaprijed malo istražiti koji su tamošnji specijaliteti i što svakako ne preskočiti.

Zato smo pred sam vikend odlučili istražiti gdje se zaputiti, što naručiti i u čemu uživati – od slanog do slatkog. Pred vama je težak odabir!

Napuljska pizza iz Medene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizzeria Medena (@medenapizzeria)

Jedno od novijih mjesta u Zagrebu, a koje će vas odvesti iz centra je pizzeria Medena. Provjereno jedna od najtanjih, najlakših i najukusnijih pizza koju smo isprobali u posljednje vrijeme. A kako ne bi i bila kada se radi od sto posto talijanskih sastojaka. Osim standardnih, jednostavnih kombinacija, tu je naravno i ona s pistacijom i mortadelom – no, prepustit ćemo izbor okusa vama!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizzeria Medena (@medenapizzeria)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizzeria Medena (@medenapizzeria)

Tartarski brunch u Rougemarin Cityju

Rougemarin City ponosno je predstavio svoj brunch subotom. Od 10 do 13 sati tako možete uživati na odličnom Tatari Brunchu by chef Marin Medak, uz poznati pjenušac Piena. Fokus je na tartaru – ribljem i mesnom koji dolaze u kombinaciji s prhkim lisnatim tijestom i povrćem.

Bezalkoholni kokteli u Hotelu Esplanade

Jedno od mnogima omiljeno mjesto i gradu, Hotel Esplanade, obogatio je svoju ponudu novim koktelima! Vjenceslav Madić, poznat kao Master Kishoni, kreirao je bezalkoholne koktele, kao i one s manjom militražom alkohola, a sve možete isprobati u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru. Vjenceslav u novoj ponudi donosi pravo osvježenje u ispijanju koktela uz dašak glamura i naglasak na well-being učinak.

Novi asian fusion u Zagrebu, Matsu

Azijska ponuda svakako nam je uvijek zanimljiva, tako da čim osvane ovakvo novo mjesto, ne možemo odoljeti istražiti ga. Matsu je već dobio odlične komentare, a donosi savršeno izbalansiran fusion hrane, ambijenta i usluge. Svakako isprobajte njihova predjela – gyoze i sprong rollse, naravno sushi, a kada se radi o glavnim jelima, predlažemo teriyaki losos u miso pasti i s teriyaki umakom.

Slatki francuski klasici iz N’oublie Pâtisserie

Novo slatko mjesto niknulo je u Središću, a zove se N’oublie Pâtisserie. Samo kada zavirite u njihovu ponudu na Instagram, poželjet ćete isprobati sve redom – Mille Feuille, Eclaire, Tart. Zanimljivo je kako ova slastičarnica nudi i bezglutenske sitne kolače za Uskrs, kao i nevjerjatne torte. Ako nas pitate, na prvo mjesto stavili bi upravo najpoznatije francuske delicije.

Obavezni brunch u Splitu – Missy B.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Missy B.istro (@missy_b.istro)

Nađete li se ovog vikenda u Splitu, nikako nemojte zaobići bistro o kojem priča cijela Hrvatska, a iza kojeg stoji finalistica iz Masterchefa. Dalmatinska kuhinja na posve drugačiji način sigurno će osvajati ove, a i niz nadolazećih sezona na Jadranu. Od ribljih jela do nevjerojatnih deserata, Gorana osvaja svojom kreativnošću!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Missy B.istro (@missy_b.istro)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Missy B.istro (@missy_b.istro)