Glavno obilježje ljeta u kojem posebno volimo uživati jesu i osvježavajući kokteli.

Alkoholni ili ne, na vama je odabir, a mi smo se potrudili istražiti neka mjesta gdje biste ga mogli naručiti ovog vikenda.

Jellyfish in Space

Najbolji recept za osvježenje donosi Jellyfish in Space, ultimativno kvartovsko mjesto poznato po odličnoj hrani, sjajnim koktelima i vrhunskoj zabavi. Ovaj kreativni gastro kutak iz Martićeve ulice u ljetnu sezonu uplovio je s novim menijem, inspiriranim ljetnom destinacijom iz snova – divnom Grčkom. Souvlaki burrito, Santorini bao buns, Surf & turf uramaki, Bubblegum sushi i Zeus burgeri samo su mali dio nove grčke ponude, čiji će vas zamamni okusi u trenutku odvesti u jednu od najatraktivnijih destinacija u Europi. Za ovaj slasni Jellyfish fusion zaslužan je mladi chef Goran Sertić, dok fantastične koktele, koji istovremeno podižu raspoloženje i rashlađuju, potpisuje cijenjeni barmen Tomislav Sulić.

Uz dobru hranu i piće najbolje paše dobra glazba, a to dobro zna i Jellyfish tim, pa su tako osmislili odličan program ljetnih glazbenih večeri. U Jelly-ju vikend započinje već u četvrtak, i to live svirkom talentiranih glazbenika, dok su petak i subota rezervirani za zarazne house ritmove. Ovim potezom Kvatrić je ponovno stavljen na mapu noćnog života u Zagrebu, a to je posebno dobra vijest za sve stanovnike istočnog dijela Zagreba.

Swanky Mint Hostel

Dobro poznata terasa u centru grada i osvježena lista ovoljetnih koktela razlozi su zašto je u Swankyju uvijek ugodno popiti koktel. Tu je i SOI fusion bar koji nudi svoju domaću sodu, a još kada vam pripreme jedan od svojih signature koktela, znat ćete da ste dobro odabrali.

Mio Corazon

Ta šarmantna šarena oaza inspirirana Španjolskom i svime što volimo kod te zemlje, dobro je poznata gradskim šetačima. Inspirirajte se atmosferom toplog juga i naručite sangriju. Najbolja vas čeka u Radićevoj.

Roots Juice & Cocktail bar

Jutro juice, a svakodnevno iza 16 sati cocktail bar. Ta osvježavajuća ideja, nit je vodilja Roots bara čiji Tomislav Perko uspješno provodi svoju zamisao vibrantnog ugodnog mjesta za svratiti u bilo koje doba dana. U ovom slučaju pozvani ste na njihov Boršč, koktel kreaciju koja otkriva kako cikla funkcionira u zanimljivim pitkim kombinacijama.

 

Foto: PR, Facebook Roots, Swanky Mint hostel