Glavno obilježje toplih dana u kojem posebno volimo uživati jesu i osvježavajući kokteli.

Alkoholni ili ne, na vama je odabir, a mi smo se potrudili istražiti neka mjesta gdje biste ga mogli naručiti ovog vikenda.

Peaches & Cream

Peaches-Cream-Bar

Mlade i talentirane generacije barmena polako preuzimaju barsku scenu i postavljaju neke nove, poprilično visoke ljestvice što se tiče kvalitete ponude, a Dominik i Mišel prvi su barmenski tandem koji je otvorio koktel bar u Zagrebu. Ruše predrasude kako su kokteli isključivo šarena pića s kišobrančićima, konstantno se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, ne boje se učiti i ulagati u svoje znanje, koje potom s velikom ljubavlju prenose u vlastite autorske projekte. Upravo jedan takav, originalan, drugačiji i poseban bar nalazi se na zagrebačkoj Trešnjevci, u neposrednoj blizini tamošnje tržnice.

Swanky Mint Hostel

Dobro poznata terasa u centru grada i osvježena lista ovoljetnih koktela razlozi su zašto je u Swankyju uvijek ugodno popiti koktel. Tu je i SOI fusion bar koji nudi svoju domaću sodu, a još kada vam pripreme jedan od svojih signature koktela, znat ćete da ste dobro odabrali.

Mio Corazon

Ta šarmantna šarena oaza inspirirana Španjolskom i svime što volimo kod te zemlje, dobro je poznata gradskim šetačima. Inspirirajte se atmosferom toplog juga i naručite sangriju. Najbolja vas čeka u Radićevoj.

Roots Juice & Cocktail bar

Jutro juice, a svakodnevno iza 16 sati cocktail bar. Ta osvježavajuća ideja, nit je vodilja Roots bara čiji Tomislav Perko uspješno provodi svoju zamisao vibrantnog ugodnog mjesta za svratiti u bilo koje doba dana. U ovom slučaju pozvani ste na njihov Boršč, koktel kreaciju koja otkriva kako cikla funkcionira u zanimljivim pitkim kombinacijama. Adresa je Tomićeva 5. Nema na čemu!

Blend Bar

Na adresi Gundulićeva 33, nalazi se Blend bar koji nudi vrhunske koktele i odlične kave, a iza njega stoji poznati barmen Filip Lipnik. Bar je orijentiran je na koktele, pri čemu su u ponudi kokteli prema receptu Blend bara i klasici.Ekstra touch definitivno daje naglašena povezanost s gostom jer se kokteli praktički rade “na licu mjesta”, odnosno kako pojašnjava Filip – “Jednostavno vas pitamo što volite i po tim smjernicama smišljamo koktel za vas. Najčešće dobije i ime koje taj gost odabere. Sve radimo na šanku ispred gosta, čak i u suradnji s Tvornicom leda dajemo gostu da napravi sam svoju kristalnu kuglu leda za koktel.” Isprobali smo i oduševili se. Preporuka!

Lemon Market

Na koktel mapi se pojavio još jedan odličan novi bar koji se otvara u Zagrebu. Riječ je o novoj kul lokacija odličnog pića na adresi Orljavička ulica 3, preko puta koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a svoju eru utočišta za dobro druženje započinju SOLO koktel festivalom. Više pročitajte ovdje!

Ten22

Ten22 više nije novo mjesto u gradu. Već se brendirao kao mnogima omiljeno mjesto za subotnji brunch i ispijanje mimosa. Uz to, mjesto je na kojem možete piti i koktele, tako da svakako planirajte ovu lokaciju za jednu od svojih vikenda. Osim toga, ako pitate Ten22 i radni tjedan sasvim je u redu za ispijanje koktela, tako da svakako popratite njihove obavijesti na Instagramu.

Hotel Esplanade

Ako ste za nešto više ‘soft’ verziju vikenda, Hotel Esplanade nedavno je najavio nove koktele u svojoj ponudi među kojima su i oni bezalkoholni. U slučaju ove legendarne lokacije, uživajte u njegovom interijeru, predivnom baru ili odaberite mjesto na jednoj od najljepših zagrebačkih terasa.

 

Foto: PR, Facebook Roots, Swanky Mint hostel