Na adresi Gundulićeva 33, ovaj bar nudi vrhunske koktele i odlične kave – a više o ovom “blend” konceptu saznajte u nastavku jer nam Filip ujedno otkriva i recept za dva koktela s njegovim potpisom.

Nakon Swanky Monkey Gardena i Art of Bar, jedinstvenog koncepta koji obuhvaća edukaciju barmena, bar management, dizajn i opremanje barove, radionice i event koktel catering, Filip je pokrenuo vlastiti bar koji se čini kao logični nastavak njegove koktel priče koja je uključivala rad u najboljim zagrebačkim barovima. 

Upravo zahvaljujući tom iskustvu gdje je naučio mnogo o vođenju lokala, kada se otvorila opcija veličine bara koju je smatrao idealnom i još s terasom, bez puno razmišljanja odlučio se na otvaranje bara unatoč nesigurnim pandemijskim vremenima.

“Uvijek sam zamišljao mali bar s terasom u kojem se možeš posvetiti gostu, bez velike gužve. A ako ekipa koja radi voli svoj posao, onda ništa nije teško. Bez mojih super dečki Petra i Matije ovaj projekt ne bi bio moguć, stoga Blend nije bar u kojem sam ja gazda, a oni radnici – već smo prije svega prijatelji, što osjete i gosti.”

Interijer bara 

Za ideju dizajna interijera zaslužan je mladi dizajner Nikola Pavlinić koji je ljubitelj vintage i eklektičnog stila, dok ga je u djelo provela ekipa bara uz pomoć nekoliko prijatelja. “Jednostavno smo se prihvatili posla kad smo vidjeli da nije moguće doći do majstora ili se predugo čeka. A budući da smo dali sve od sebe, na neki način još je više postao “naš” bar”. 

Iako ističe da ima još detalja koje želi dodati ili modificirati, Filip napominje da je primarni cilj bio da se gosti “osjećaju kao u nekom kul dnevnom boravku punom dobre vibre.”

Kokteli i kava kao “blend” koncept

Budući da je riječ “blend” zapravo zajednički nazivnik koktelima i kavama jer se rade od mješavine alkohola odnosno kave, ova filozofija implicitna je i u nazivu samog bara. 

Ovdje možete pronaći posebnu kavu koja se bazira na “blendu arabike i robuste s dominantnim aromama čokolade i pečenih badema”, a kako nam otkriva Filip – riječ je o kavi Barcaffe Maestosa o čijoj kvaliteti dovoljno govori što je ljudi često uzimaju za van ili nose natrag u obližnje urede na ovoj frekventnoj gradskoj lokaciji. 

Ostatak dana orijentiran je na koktele, pri čemu su u ponudi kokteli prema receptu Blend bara i klasici.
Ekstra touch definitivno daje naglašena povezanost s gostom jer se kokteli praktički rade “na licu mjesta”, odnosno kako pojašnjava Filip – “Jednostavno vas pitamo što volite i po tim smjernicama smišljamo koktel za vas. Najčešće dobije i ime koje taj gost odabere. Sve radimo na šanku ispred gosta, čak i u suradnji s Tvornicom leda dajemo gostu da napravi sam svoju kristalnu kuglu leda za koktel.”

S obzirom da nas je ujedno zanimalo koji su aktualni trendovi u svijetu koktela, Filip nam je otkrio da su miksevi s tekilom u zadnje vrijeme postali jako popularni, stoga su kombinacije tekile, tonica i kriške crvenog grejpa postale standardno piće u inozemnim barovima. Naravno, riječ je o odležanim tekilama s predivnim aromama, koje se mogu naći i u Blend baru. 

Iz njihove koktel karte, Filip u prvom redu ističe signature “Serbus” te nam osim za ovaj osvježavajući koktel, otkriva također i recept za “Wood sin” – a možete ih pronaći na kraju ovog teksta. 

Eventi 

Za one željne večernjih izlazaka, napominjemo da Blend bar organizira različite evente od srijede do subote.
Naime, uskoro kreću s gostovanjima mladih barmena koji su završili Art of Bar Academy te druge škole, a koji će se pojedinačno predstavljati svaku drugu srijedu sa svoja dva koktela.

Želim da gosti dožive i iznenade se kad vide što današnji juniori fino pripremaju jer imamo jako puno mladih talentiranih barmena/ica.”

Četvrtak ili petak bit će rezervirani za predstavljanje nekog alkoholnog pića u varijantama koktela ili “perfect serving”, dok će subota biti koncipirana na tematskim večerima i promotivnim cijenama koktela kao što su All single ladies partiji.

Iako se ne radi o klubu, već baru namijenjenom gostima koji žele uživati u piću, glazbi i dobroj atmosferi, možemo zasigurno reći da je Zagreb postao bogatiji za jedno novo mjesto za večernja druženja uz vrhunske koktele, kao i za kofeinske jutarnje rituale.

Koktel recepti:

Serbus 

Old pilot’s
Svježi sok crveni grejp
Svježi sok od limuna
Sirup limunska trava
Menta
Tonic

Wood Sin

Woodford bourbon
Liker od kave
Sirup Agava
Bitter aromatic

Za više informacija o Blend baru, posjetite njihovu Facebook stranicu ili Instagram profil

 

Foto: Blend bar