Naša gastro rubrika se posljednjih tjedana itekako aktivirala. Ali nije samo do nas, već nas zagrebačka gastro scena ne prestaje iznenađivati novostima.

Ovog nam tjedna stižu dvije slatke novosti s dvije nove slatke adrese. Za sve koji se vole počastiti kvalitetnim desertom i predahnuti uz neki od ukusnih kolača, to znači sreću, a s ovim novim slastičarnicama i više izbora. Svi stanovnici Novog Zagreba bit će sretni kad ovo čuju.

Novi Orijent
@orijent_zagreb

Svoj kultni status, dugovječna slastičarnica Orijent stekla je na svojoj originalnoj adresi Maksimirska 34. Od sutra se otvara i dugo najavljivani Orijent u Sigetu, a kultne slastice i sladoled sada će biti dostupni i s „one strane Save“. Povodom sutrašnjeg otvaranja na adresi Froudeova ulica 1, vlasnici su odlučili počastiti gastro entuzijaste novim božanstvenim okusima, najpopularnijeg deserta na svijetu. Slatki noviteti nose naziv Le Quattro Stagioni, a sastoje se od jedinstvenog temelja koji čini meki keks preliven ukusnom bijelom čokoladom i obasipan sjeckanim bademom.

Jagoda je predstavnica proljeća u kojem se sve rađa ispočetka, kao glavnu ulogu ima prozračni mousse te insert od džema od jagoda, a ta savršena crvena kocka začinjena je bijelom čokoladom i sjeckanim pistacijama na vrhu. Ljeto predstavlja borovnica, koja u kombinaciji s pločicom marcipana, mousseom te insertom od džema od borovnice daje voćnu rapsodiju okusa dok jesenski ugođaj donosi spoj moussea od limete, insert od limete i lemon-curda te na vrhu glazure orange-curd i krokant. Iako je zima hladno i tmurno godišnje doba, njen kockasti predstavnik od kombinacije čokoladnog moussea s čilijem, inserta od lješnjaka i nezaobilazne karamele, završen s bijelom čokoladom i suhim paprom na vrhu, podiže raspoloženje. Svakako se uputite u novi Orijent po novu dozu kultnih slastica.

Prva N’oublie Pâtisserie slastičarnica
@
noubliepatisserie

Mnogi su slastice s potpisom N’oublie Pâtisserie navikli naručivati putem web shopa obzirom da je dosad ta opcija bila jedino moguća. No, odsad nadalje u tim će ukusnim kolačima, kolačićima i tortama moći uživati u Središću, točnije na adresi Brune Bušića 16. Prostor je uređen vrlo ugodno, u toplim tonovima stoga bi ovo mjesto moglo postati omiljena kvartovska destinacija za slatki predah.

Foto: Društvene mreže, Bojan Zibar/Orijent