‘Lockdown’, riječ koja nas je svakako natjerala da naučimo uživati i kod kuće. Pa zašto se ne vratiti i čitanju i cijeli iskustvo čitanja uzdignuti na jedan novi nivo?

Ne želimo reći da je čitanje knjiga rezervirano samo za ‘lockdown’, no on nas je svakako naučio, i još nas uči, kako se vratiti bazičnim stvarima i malim zadovoljstvima. Osim što nas je ponovno počeo tjerati u prirodu gdje sada većina provodi svoje vikende, uči nas i uživati u udobnosti svog doma, ali u nekim novim iskustvima. Kuhanju ili čitanju, ili da napredujemo u istome. Ono što nismo stizali tokom godine, nego eventualno na godišnjem odmoru, pronašlo je mjesta u svakodnevnici.

A kako uživati u tome? Što kažete da kreirate jedan kutak samo za sebe? Nije toliko komplicirano. Trebat će vam omiljena fotelja, mali stolić ili polica, a onda je sve na vašoj kreativnosti. Biljke, dekica, set za čaj, jastuci, tepih ili ukrasi, mirisne svijeće. Ovo su samo neki od detalja s kojima možete uokviriti svoje novo utočište, a možda i iskomunicirati s ukućanima da dok ste tamo, nitko ne može do vas. Ne zvuči loše, zar ne? Imamo nekoliko prijedloga u nastavku! Kao i nekoliko detalja koji će vam pomoći u tome da ih ostvarite.

Arket

Zara Home

Ikea

H&M Home

Foto: Unsplash