U ožujku ove godine upoznali smo vas s Yanom i Nastyom, Ukrajinkama iza projekta Morra Ceramics, koje su s jednim ruksakom pobjegle iz Harkiva i novi početak potražile u Zagrebu. Otad su obišle brojne hrvatske medije i svojim radom privukle pozornost domaće publike, a sada imamo novu priliku podržati ih jer počinju s prvim radionicama izrade keramike. 

Otkako su proljetos doselile u Hrvatsku, Yana i Nastya osvojile su nas predivnim Morra Ceramics tanjurima koji pričaju posebnu priču. Njih dvije svoj su brend pokrenule na ljeto 2020. godine, kada su krenule s izradom tanjura od gline. Svojim su se radom vrlo brzo istaknule u moru drugih proizvođača keramike u Ukrajini, a osim dizajnom, Morra Ceramics počeo se isticati i svojom filozofijom. Naime, dvije kreativke uspjele su spojiti keramiku s feminizmom i iskoristiti ju kao transparent kojim će svijetu ispričati priču o lijepim ženama, o jakim ženama, o ljubavi prema vlastitom tijelu, o postignućima žena kroz godine i desetljeća, o ravnopravnosti i o poštovanju prema svim ljudima koji podržavaju suvremena stajališta o svijetu.

Morra Ceramics ide korak dalje s poslovanjem na domaćem terenu, pa su Yana i Nastya jučer tako objavile puni raspored svojih ljetnih radionica s kojima kreću već ovog srpnja. Radi se o 5 termina u srpnju i 5 termina u kolovozu, a kako biste se prijavili, dovoljno je javiti se curama u inbox njihovog profila na Instagramu.

Radionice će se održavati na engleskom jeziku, u njihovom zagrebačkom studiju (Horvaćanska 21) i svaka će biti drugačija od one prethodne, pa ćete imati priliku naučiti raditi različite predmete od keramike. Morra Ceramics najavljuje da se spremaju za isti program i u Splitu od 1. do 15. kolovoza, a mi im želimo sreću!

Foto: Morra Ceramics