Kreativna kolaboracija studija keramike Forma, SOBE i NON arhitekture vodi nas prema mjestu gdje umjetnost susreće arhitekturu. Jako nam se sviđa!

Dobri počeci često dolaze s iznenadnim susretima i spontanim trenucima. Takav je bio slučaj i s kolaboracijom između studija keramike Forma, SOBE i NON arhitekture. Kada je Mario iz SOBE odlučio iskazati svoje divljenje prema radovima studija Forma putem Instagrama #Likes&Hearts, nitko nije slutio da će to biti prvi korak prema nečemu puno većem. Ljubav prema estetici i umjetničkom osjećaju koji je FORMA zadržala unatoč “digitalnoj bujici” keramičarskih kreacija, nije prošla nezapaženo. Luka iz NON arhitekture, s malo strožim okom za estetiku, također je prepoznao tu posebnost.

Prvi susreti uz kavu i Amaro u Zagrebu izrodili su ideju koja se s vremenom „brusila“. Kako bi bilo da Forma postane integralni dio novog ureda NON arhitekture i SOBA Spacea? Kako bi bilo da umjetnost postane dostupnija, a ne samo još jedna serijski proizvedena stvar koju možemo kupiti u trgovini?

Make Art Reachable nije samo moto, to je ideja vodilja koju su svi željeli ostvariti. Da se umjetnost vidi, osjeća i cijeni. Da postane neizostavni dio naših života, a ne samo dodatak na zidu. Mirjana, akademska grafičarka i osnivačica FORME, spojila se s Lukom, arhitektom i osnivačem NON arhitekture, i Mariom, dizajnerom i osnivačem SOBE, kako bi zajedno stvorili prostor u kojem se umjetnost, arhitektura i dizajn isprepliću u savršenom skladu.

Dok je Luka donio tehnički točan i precizan pristup, Mario je dodao kreativnu dimenziju s pričama koje oblikuju svaki prostor. Ali, Mirjanin doprinos je bio ono što je sve to povezalo – njezina sposobnost pretakanja riječi i ideja u fizičke oblike, stvarajući skulpture koje dišu i pričaju svoje priče.

Tijekom procesa suradnje, ključna riječ bila je sloboda. Mirjana je dobila kreativni prostor da izrazi svoju umjetnost na način koji najbolje odražava njezinu viziju. Kroz razmjenu skica, ideja i maratonskih telefonskih razgovora, trojka se usmjeravala prema vizualnom cilju koji će postati njezino umjetničko djelo. Upravo je ova suradnja rezultirala stvaranjem eksluzivne serije skulptura koje čine vizualno-skulpturalnu obitelj. Prostor SOBE tako je postao počašćeni domaćin ovim umjetničkim kreacijama, stvarajući tako pravu umjetničku oazu koju možete posjetiti po dogovoru.

Ova kolaboracija je prodrla duboko u estetiku i funkcionalnost, spojivši individualne vizije troje kreativaca u jedinstveni, kohezivni identitet. Kroz formu, skulpture i grafike, ova suradnja postala je svojevrsni most između umjetnosti i dizajna, dodajući dubinu i autentičnost svakom projektu. Dok se čini da je ova priča samo početak, njen utjecaj je već duboko ukorijenjen u prostoru i kreativnim industrijama. Ova kolaboracija nije samo spajanje pojedinaca, već je i otvaranje vrata novim mogućnostima, gdje se umjetnost ne samo cijeni, već se i živi kroz svakodnevni život.

Na kraju, Studio Forma, SOBA i NON arhitektura su zajedno stvorili priču koja slavi originalnost, autentičnost i kreativnost. Njihova kolaboracija je dokaz da najbolje stvari često dolaze iz spontanih susreta i slobodne izmjene ideja, otvarajući vrata novim oblicima izražavanja i inspiracije.

Pozivamo vas da isplanirate i najavite posjet NON x SOBA prostoru naTrgu Vladka Mačeka 5 i uživo pogledate nastali plod ove trojke kreativnosti.