Nakon zimske hibernacije koža pati od nedostatka vlage, te u to doba ima sporije metaboličke procese: sporija je izmjena tvari, sporije se obnavlja, a brže gubi tvari i kvalitete koje su joj potrebne za zdravlje i mladolik izgled 

Zima, izloženost hladnom zraku,  te suhom zraku grijanih prostorija, našu kožu uništava. Bez ubrzane izmjene tvari i detoxa koža usporava ritam i upravo ostaje „godinu starija“. Stoga je sad idealan trenutak da probudite kožu s tretmanom koji će imati dugoročne benefite za vašu kožu. Danas je dostupna paleta neinvazivnih tretmana koji brzo i učinkovito rješavaju probleme, pomlađuju i poboljšavaju kvalitetu kože i rade da s vremenom koža izgleda još bolje.

Proces buđenja  kože događa se prirodno, ali s godinama njen metabolizam se usporava i smanjuje se potencijal samorevitalizacije, što rezultira umornom i prijevremeno ostarjelom kožom. Stručnjaci preporučuju upotrebu vitamina i antioksidanata kako bi se koža, odnosno cijeli organizam oslobodio zimskih toksina. Međutim, ponekad unos vitaminskih koktela, što oralno što kroz kožu, nije dovoljan kako bi se  potpomogao proces revitalizacije i regeneracije. 

Tretman čija popularnost u posljednjih godina ne jenjava je microneedling. Radi se o tretmanu koji se izvodi pomoću sitnih iglica koje stvaraju mikroskopska puknuća u koži potičući je da pokrene prirodan proces obnove i zacjeljivanja. 

Osim što dolazi do samoobnove kože, potiče se stvaranje novog kolagena. Rezultat je zdravija, otpornija koža i vidno pomlađena. Ovisno o problematici, u sam tretman uključuju se aktivni sastojci, poput hijaluronske kiseline, ceramida, vitamina koji puno dublje penetriraju u kožu i samim time se pospješuje djelovanje sastojaka. 

Zašto je popularan ovaj tretman?

Osim što se svi fototipovi kože mogu tretirati, ovom tretmanu možete se podvrgnuti bez straha tijekom ljetnih mjeseci, naravno uz obavezno nanošenje SPF zaštite nakon tretmana.  Tretman je učinkovit za niz problema: bore i fine linije, hiperpigmentacije, ožiljke od akni i proširene pore.  Poticanjem prirodnih regeneracijskih procesa u koži rezultati su sve bolji i s vremenom se poboljšavaju tekstura i izgled kože.  Proces prirodne samoobnove događa se čak i godinu dana nakon zadnjeg tretmana mikroiglicama. Benefit microneedlinga je taj da daje odmah vidljive rezultate, ali također one dugoročne.

Fotografija: Vittorio Zunino/Getty Images